Quantcast

Τρεις κατηγορίες με δέκα ομάδες στο ποδόσφαιρο προτείνει ο Βασιλειάδης, αλλά... η ΕΠΟ θα αποφασίσει

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι αυτή που θα αποφασίσει για τον αριθμό των ομάδων ανά κατηγορία πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Βασιλειάδης: Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να υπάρχουν τρεις κατηγορίες με δέκα ομάδες.

Η συζήτηση της τροπολογίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων με κυριότερη ρύθμιση τη δημιουργία μιας ενδιάμεσης  επαγγελματικής κατηγορίας (Α2) κάτω από Super League άρχισε σήμερα στη Βουλή σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να ξεκαθαρίζει ότι ο αριθμός των ομάδων θα καθοριστεί από την ΕΠΟ. «Στην τροπολογία δεν υπάρχει αριθμός ομάδων. Ο αριθμός των ομάδων σε κάθε κατηγορία αποφασίζεται από την ομοσπονδία και όχι την πολιτεία.Η ομοσπονδία καταλαβαίνει τις ενστάσεις και τις  αναγνωρίζει. Ενδεχόμενα - αλλά είναι θέμα της ομοσπονδίας - να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις ως προς την Α2 ώστε να είναι κατά 2 ομάδες μεγαλύτερη και να έχουμε 3 κατηγορίες με 14 ομάδες» είπε.

Η τοποθέτηση του Υφυπουργού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση . Η Νέα Δημοκρατία δια του εισηγητή της βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου μίλησε για απόπειρα της κυβέρνησης να προκαλέσει τετελεσμένα τα οποία καταδικάζουν συγκεκριμένες ομάδες μετά μάλιστα από το πέρας πρωταθλημάτων. Εντονότατη υπήρξε και η αντίδραση της τομεάρχου Αθλητισμού της Ν.Δ Άννας Καραμανλή, η οποία επιτέθηκε προσωπικά στον Υφυπουργό λέγοντας: "Με ό,τι καταπιάνεστε το μετατρέπετε σε πρόβλημα". Για αιφνιδιασμό των ομάδων μίλησε ο  Γιώργος Μαυρωτάς του Ποταμιού.

Απαντώντας σε όλα τα παραπάνω ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε ότι από πέρυσι όλοι γνώριζαν πόσες ομάδες θα ανεβούν και πόσες θα πέσουν. Ο Υφυπουργός προκάλεσε μάλιστα αίσθηση καταθέτοντας την προσωπική του άποψη για τρεις επαγγελματικές κατηγορίες των δέκα ομάδων.  « Η προσωπική άποψή μου είναι τρεις κατηγορίες των δέκα ομάδων. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία και οι λίγκες – θυμηθείτε την συζήτηση πέρυσι το καλοκαίρι -  ήθελαν 14 ομάδες και εμείς το δεχθήκαμε. Επίσης μας είχαν ζητήσει να μην ισχύσουν άμεσα οι αλλαγές αλλά από τώρα. Σε κάθε περίπτωση όμως καταλαβαίνω τις τοπικές ενστάσεις" είπε αρχικά.

Ο Υφυπουργός χαρακτήρισε την τροπολογία ως μια ολοκληρωμένη πρόταση για τηλεοπτικά δικαιώμαα, χρηματοδότηση, νέα γήπεδα κλπ η οποία καθιστά βιώσιμες τις ομάδες. Επιχειρώντας δε, να αποδομήσει το επιχείρημα περί καταδίκης ομάδων υποστήριξε ότι και να μην ερχόταν η τροπολογία και πάλι δεν θα ανέβαιναν όλοι οι πρωταθλητές από τη Football League 2 στη Football League.  "Αν δεν  υπήρχε αναδιάρθρωση  οι 8 πρωταθλητές του ερασιτεχνικού θα έδιναν μπαράζ και θα ανέβαιναν οι τέσσεις σε μια κατηγορία χωρίς οικονομικό πλάνο. Τώρα έχουμε ασφαλές πλάνο». Επιχειρώντας δε να περάσει στην αντεπίθεση είπε απευθυνόμενος στην ΝΔ «Μας λέτε ότι με ότι καταπιανόμαστε γίνεται πρόβλημα. Εσείς το κάνετε παράγκα. Αναπολείτε το παλιό καθεστώς».