Quantcast

Μια καθημερινή λιμουζίνα

Η Mercedes A Class 180 με τον νέο κινητήρα των 136 ίππων κινείται με άνεση τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο.

Η νέα Mercedes A Class 180 συνδυάζει τα αυθεντικά premium στοιχεία της κορυφαίας μάρκας με τον καινούργιο, οικονομικό και αποδοτικό βενζινοκινητήρα 1.300 κ.εκ. Οδήγησα για μεγάλο χρονικό διάστημα την Α180, με ελάχιστα χιλιόμετρα στο κοντέρ της, που μου εμπιστεύθηκε η αντιπροσωπεία. Οπως διαπίστωσα, το πολυτελές γερμανικό αυτοκίνητο απέκτησε νέα δυναμική από το εύστροφο μοτέρ. Η μέγιστη ισχύς των 136 ίππων αποδίδεται χωρίς πίεση και συνεπικουρείται από την υψηλή ροπή. Να τονίσω τη γραμμική λειτουργία του και το χαμηλό επίπεδο θορύβου. Το εξάρι κιβώτιο ταχυτήτων συνδυάζεται άριστα με το μοτέρ, είναι εύκολο στη χρήση και δεν κουράζει τον οδηγό στην πόλη. Αναμφισβήτητα το αυτόματο κιβώτιο (έξτρα) είναι η καλύτερη επιλογή αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα. Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές (0-100 χλμ./ώρα σε 9,2’’, τελική 215 χλμ./ώρα). Η κατανάλωση καυσίμου διατηρείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Στη δοκιμή έκαψε 7 λίτρα/100 χλμ.

Λόγω και των σχετικά χαμηλών εκπομπών ρύπων (CO2 127 γρ./χλμ.), αυτός ο βενζινοκινητήρας είναι μια καλή επιλογή για όσους διανύουν πολλά χιλιόμετρα στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον. Στην περίπτωση που η χρήση του αυτοκινήτου περιλαμβάνει συχνά ταξίδια και κίνηση στον αυτοκινητόδρομο, προτείνεται το αξιόλογο μοτέρ ντίζελ χαμηλού κυβισμού 1.500 κ.εκ. 116 ίππων, που διατίθεται στην γκάμα του βραβευμένου πολυτελούς αυτοκινήτου.

Η οδική συμπεριφορά της Mercedes A Class 180 παίρνει υψηλή βαθμολογία. Ειδικότερα, το premium αυτοκίνητο είναι σταθερό και στις υψηλές ταχύτητες. Μου άρεσε το στιβαρό και ακριβές τιμόνι. Οσο για τις αναρτήσεις εξασφαλίζουν ασφαλή και άνετη κίνηση.

Σε καλό επίπεδο βρίσκεται και η ποιότητα κύλισης. Η ενισχυμένη ηχομόνωση και οι κατάλληλες τροποποιήσεις εξασφαλίζουν άνετο ταξίδι και μειώνουν την επιβάρυνση στους επιβάτες.

Η εμφάνιση και η διακόσμηση του εσωτερικού χώρου ανταποκρίνονται στον premium χαρακτήρα του μικρότερου μοντέλου της γερμανικής μάρκας. Η ποιότητα των υλικών κατασκευής, η προσαρμογή και η αίσθηση κατατάσσονται στα υψηλότερα επίπεδα της κατηγορίας. Ειδικότερα, η διαμόρφωση του ταμπλό της κεντρικής κονσόλας και η παρουσία των νέων ψηφιακών οθονών (έξτρα) αναβαθμίζουν την αισθητική και τη λειτουργικότητα που παρέχει το πεντάθυρο αυτοκίνητο. Στις πλούσιες εκδόσεις υπάρχουν τα τελευταία συστήματα συνδεσιμότητας και επικοινωνίας με όλο τον κόσμο.

Οι παρατηρήσεις εστιάζονται στους περιορισμένους χώρους για τους πίσω επιβάτες και στον σχετικά μικρό αποθηκευτικό χώρο(370 λίτρα). Η βασική έκδοση κοστίζει 28.760 ευρώ. Η τιμή πώλησης δικαιολογείται από το υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο του αυτοκινήτου και τις προδιαγραφές που θέτει η Mercedes σε όλους τους τομείς, ακόμη και για το πιο μικρό μοντέλο της.