Quantcast

Εσύ ξέρεις πώς μπορείς με το γάλα να καθαρίσεις τα σκουριασμένα σου μαχαιροπίρουνα;

Ναι και όμως μπορείς.

Εάν δεν είσαι fan του να κάνεις δουλειές στο σπίτι, τότε είναι πολλά τα μυστικά που δεν γνωρίζεις για το νοικοκυριό σου. Σήμερα θα δεις πως το γάλα έχει κι άλλες χρήσεις εκτός από το να το πίνεις ή να κάνεις smoothies και milkshakes.

Το γάλα (εάν δεν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη) είναι πολύ χρήσιμο για την υγεία και τον οργανισμό σου εξαιτίας του ασβεστίου που περιέχει. Τι γίνεται όμως αν έχεις αφήσει το γάλα σου πολλές μέρες στο ψυγείο κι έχει ξινίσει; Κουτή ερώτηση θα μας πεις, φυσικά το πετάς.

Κι όμως ακόμη κι έτσι όταν έχει ξινίσει σου είναι χρήσιμο για μερικά λεπτά. Αν έχεις παλιά μαχαιροπίρουνα ασημένια τα οποία δεν χρησιμοποιείς γιατί έχουν σκουριάσει και από ασημένια έχουν αυτή την άσχημη καφεπορτοκαλί απόχρωση, μπορείς να τα επαναφέρεις. Σε ένα ταψάκι μιας χρήσης ρίξε το ξινισμένο σου γάλα και βάλε μέσα τα μαχαιροπίρουνα.

Άφησέ τα για μερικά λεπτά και στη συνέχεια βγάλε τα και πλύνε όπως συνήθως. Θα δεις ότι είναι σαν καινούργια. Τα γαλακτικά οξέα διαλύουν τη σκουριά και κάνουν τα ασημικά σου σαν καινούργια.

Δες το βίντεο παρακάτω.