Quantcast

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στις έρευνες για τον θάνατο Κατσίφα - Δικηγόρος οικογένειας στον realfm: Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά τον θάνατό του

 Έλληνας αξιωματικός της Αστυνομίας μεταβαίνει σήμερα στην Αλβανία, προκειμένου, σε συνεργασία με την αλβανική αστυνομία, να λάβει όλες της πληροφορίες που διαθέτει σχετικά με την έρευνα για την υπόθεση της ένοπλης συμπλοκής κατά την οποία σκοτώθηκε ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, 35 ετών, την ημέρα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στις Βουλιαράτες του νομού Αργυροκάστρου.

Η παρουσία του Έλληνα αξιωματικού συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Δικηγόρος οικογένειας Κατσίφα στον realfm: Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά τον θάνατό του - Τα φίλτρα είναι πολιτικά και θρησκευτικά

Στην υπόθεση του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα αναφέρθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου ομογενή, Κώστας Γιοβανόπουλος, μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.

“Είπαν στον πατέρα να καταθέσει. Να καταθέσει τι ο πατέρας; Ένας άνθρωπος πάμφτωχος, που δεν έχει πάει παρά στο διπλανό χωριό να πάει στα Τίρανα, λες και ξέρει κάτι για την υπόθεση ή μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη, τον συλλογισμό του κ. Εισαγγελέα για το εάν θα δώσει ή όχι τη σορό. Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες, είναι ένα ταξίδι στον χρόνο αυτή η επίσκεψη που έκανα εγώ στο Αργυρόκαστρο. Το χωριό είναι όλο αγκαλιασμένο, περιμένει να κάνει μία Ορθόδοξη κηδεία. Να πενθήσουν οι άνθρωποι όπως το δικαιούνται”, είπε ο κ. Γιοβανόπουλος και πρόσθεσε:

“Εγώ έχω ένα αλβανικό έγγραφο, το οποίο δεν το υπέγραψα αλλά έμεινε στα χέρια μου, η ποινική δικογραφία που συντελείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Και ανοιχτή να ήταν η δικογραφία θα έκλεινε ταυτόχρονα και θα αρχειοθετούνταν σε οποιoδήποτε πολιτισμένο κράτος του κόσμου. Εδώ η δικογραφία αυτή έγινε μετά τον θάνατο... Μερικές φορές προσπαθώ να λύσω αυτούς τους νομικούς γρίφους με βάση τον κώδικα, αλλά δυστυχώς τα φίλτρα είναι διαφορετικά. Τα φίλτρα είναι πολιτικά, θρησκευτικά”.

“Όφειλε η οικογένεια να έχει και έναν παραστάτη Αλβανό υπήκοο, να έχει έναν Αλβανό δικηγόρο. Σε ακτίνα 400 – 500 χιλιομέτρων από τους Βουλιαράτες, δεν μπορούσαμε να βρούμε δικηγόρο. Δεν δεχόταν κανείς για ευνόητους λόγους”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Οι αλβανικές Αρχές δεν παραδίδουν τη σορό του Κατσίφα στην οικογένεια του

Ο Εισαγγελέας των Τιράνων, που χειρίζεται την υπόθεση του θανάτου του Κώστα Κατσίφα, απάντησε αρνητικά στο αίτημα της οικογένειας να της δοθεί η σορός του αδικοχαμένου ομογενούς για να γίνει η κηδεία του.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο εκ των δικηγόρων του θύματος κ. Ναυρίδης, οι αλβανικές Αρχές ζήτησαν από τον πατέρα του θύματος να προσέλθει σήμερα στις 12:00 στην εισαγγελεία, χωρίς να έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς θα του ζητηθεί για να του παραδοθεί η σορός.

Ο έτερος δικηγόρος της οικογένειας κ. Γιοβανόπουλος, μίλησε με τα μελανότερα χρώματα για την κωλυσιεργία που επιδεικνύουν οι αλβανικές Αρχές και όπως αποκάλυψε ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί δικηγόρος από την περιοχή για να αναλάβει τα διαδικαστικά, δείγμα του εχθρικού κλίματος που επικρατεί.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε και στενός φίλος του Κων. Κατσίφα αναφέροντας ότι το προηγούμενο βράδυ πριν από τον θάνατό του ήταν μαζί, ενώ τόνισε ότι πολλές φορές η αστυνομία της χώρας τον είχε καλέσει στο τμήμα.

Γνωστοποίησε ότι πολύς κόσμος από την Ελλάδα θα παραστεί στην κηδεία του 35χρονου.