Quantcast

Καναντέρ και ελικόπτερα έδωσαν μάχη με τις φλόγες στη Σητεία - Κινδύνευσαν πυροσβέστες

Σε μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Αχλάδια της Σητείας η οποία ξέσπασε το πρωί καίγοντας εκατοντάδες στρέμματα και θέτοντας σεκίνδυνο ακόμη και την ζωή πυροσβεστών

Επιστρατεύτηκαν δύο αεροσκάφη Καναντέρ από την Ελευσίνα για να ενισχύσουν τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα στις εναέριες προσπάθειες κατάσβεσης του πύρινου μετώπου.

Λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή έχοντας κυκλώσει το κύριο μέτωπο με βασικό αντίπαλό τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Δώδεκα οχήματα με 24 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και του στρατού με ενίσχυση από τον Δήμο και πολίτες μετείχαν στις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενδέχεται να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα ανεμογεννήτριας πάρκου ΑΠΕ.

Κινδύνευασαν πυροσβέστες

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 10 το πρωί και γρήγορα πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών άνεμων που δυσκόλευαν και το έργο των πυροσβεστών.

Μάλιστα, ομάδα πυροσβεστών κινδύνευσε όταν οι φλόγες βρέθηκαν επικίνδυνα γύρω τους, ωστόσο ευτυχώς κατάφεραν και απομακρύνθηκαν λίγο πριν η φωτιά τους εγκλωβίσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, cretapost.gr