Quantcast

Αποστόλης “Τσολιάς” Μπαρμπαγιάννης στο Marconi 96,1: “Αίσθηση αηδίας και σιχαμάρας…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε ο αγαπημένος “τσολιάς” των ερτζιανών και της τηλεόρασης, Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, λίγες ώρες πριν την έναρξη της πανελλήνιας περιοδείας του από το Βόλο και το Lab Art του πολυχώρου Τσαλαπάτα, στο πλαίσιο της μουσικό-σατυρικής παράστασης “Καθαρή εξόδιος”.

Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, μέσα σε ελάχιστα λεπτά και με ένα διαφορετικό ύφος από αυτό που τον έχουμε συνηθίσει, απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις του δημοσιογράφου, θίγοντας αρκετά θέματα, από την λογοκρισία στην ιδιωτική τηλεόραση και την έλλειψη σατυρικών εκπομπών για πρώτη φορά σε αυτήν, μέχρι και το επίπεδο του πολιτικού χώρου και της εποχής.

Ερωτηθείς για την λογοκρισία και την έλλειψη σατυρικών εκπομπών στην ιδιωτική τηλεόραση, ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης είπε: “Δεν υπάρχει περίπτωση η όποια λογοκρισία να μας σταματήσει να πούμε αυτό που θέλουμε…” και συνέχισε: “Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης, επί ΣΥΡΙΖΑ όμως, που δεν υπάρχει καμία σατυρική εκπομπή στην τηλεόραση. Δεν ξέρω, μπορεί να είναι τυχαίο; Πάντως αυτό συμβαίνει. Δεν έχει υπάρξει άλλη στιγμή που να μην υπάρχει καμία σατυρική εκπομπή. Επίσης δεν έχουν κοπεί πολλές φορές στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης σατυρικές εκπομπές, έχει κοπεί η “Ελληνοφρένεια” και η Μαλβίνα Κάραλη στο παρελθόν”.

Ερωτηθείς για την γεύση που του αφήνει η καθημερινή του ενασχόληση με την πολιτική και με τους πολιτικούς, είπε χαρακτηριστικά: “Πιο πολύ η γεύση που μου έχει αφήσει το επίπεδο αυτού του πολιτικού χώρου και της εποχής βέβαια, είναι μια αηδία και μια σιχαμάρα, γιατί είναι πολύ χαμηλό το επίπεδο και ασχολούμαστε πολλά χρόνια με αυτό, αλλά επειδή το παρατηρώ τα τελευταία 17 χρόνια από πολύ κοντά, είμαστε στο στάδιο ναδίρ από άποψη ποιότητας. Πλέον είναι πολύ χαμηλό, οπότε μόνο μια αίσθηση αηδίας και σιχαμάρας μπορεί να σου αφήσει. Παρόλα αυτά υπάρχουν και σιγμές, κυριαρχούν βέβαια αυτές, που είναι ένας θίασος που συνεχώς τροφοδοτεί τη σάτυρα”.