Αποζημίωση για ηθική βλάβη ζητούν από την Ελένη Τουλουπάκη, η προκάτοχός της Ελένη Ράικου και ο γιατρός σύζυγός της

Συνολική αποζημίωση 150.000 ευρώ  για ηθική βλάβη ζητούν από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς  Ελένη Τουλουπάκη, και τους επίκουρούς της  Χρήστο  Ντζούρα και  Στέλιο Μανώλη,  η προκάτοχος της κ. Τουλουπάκη εισαγγελέας Ελένη Ράικου και ο γιατρός σύζυγό της Λάζαρος Καρνέζης.

Στην αγωγή κακοδικίας που  έχουν καταθέσει, αναφέρονται  σύμφωνα με πληροφορίες, στα δημοσιεύματα  που φέρουν  τον σύζυγο της κ.Ράικου να έχει λάβει ένα ποσό της τάξης των 1.000 από την  Novartis, μία υπόθεση που ξεκίνησε να διερευνάται  όταν η κ. Ράικου  ήταν επικεφαλής της  Εισαγγελίας Διαφθοράς. 

Οι προσφεύγοντες αποδίδουν, στην κ. Τουλουπάκη και τους επίκουρους της, τη διαρροή σε μερίδα του τύπου στοιχείων της ανάκρισης που αφορούν τον κ.Καρνέζη υποστηρίζοντας ότι  με τη δημοσιοποίηση υπήρξε παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας.

Το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας

Του  Ειδικού  Δικαστηρίου  Αγωγών Κακοδικίας  που θα εκδικάσει την υπόθεση  τον ερχόμενο Μάρτιο θα προεδρεύσει η πρόεδρος του ΣτΕ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τα υπόλοιπα μέλη της έδρας  (ένας σύμβουλος  της Επικρατείας, ένας αρεοπαγίτης, ένας σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δύο τακτικοί  καθηγητές από τις Νομικές Σχολών των Πανεπιστημίων της χώρας και δύο δικηγόροι, μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου των δικηγόρων)  θα κληρωθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Προσωρινά την αγωγή  χειρίζεται  η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.