Quantcast

Δεκατετράχρονη στα δίχτυα του κυκλώματος μαστροπών

Η δικογραφία της υπόθεσης αποκαλύπτει και νέα θύματα της οργάνωσης που εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία.

Φρίκη προκαλούν τα νέα στοιχεία της δικογραφίας για το κύκλωμα μαστροπείας που εκμεταλλευόταν ανήλικες. Οπως αποκαλύπτει η Realnews, μεταξύ των θυμάτων ήταν και μια 14χρονη! Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στα μέσα Μαρτίου, ενώ ως εγκέφαλος της οργάνωσης φέρεται η 25χρονη Μαρία Σ., η οποία προφυλακίστηκε. Κατηγορείται ότι στρατολογούσε ανήλικες, τις οποίες γνώριζε σε κλαμπ και στη συνέχεια τις εξέδιδε. Ετσι γνώρισε και τη 14χρονη. Το κορίτσι κατέθεσε στην Αστυνομία παρουσία παιδοψυχολόγου: «Γνώρισα τη Μαρία σε κλαμπ μέσω μιας άλλης κοπέλας. Αρχίσαμε να κάνουμε παρέα όλοι μαζί. Μας ρώτησε μια μέρα η Μαρία “θέλετε λεφτά;” και είπαμε εμείς “ναι”. Και μας είπε “θα πάμε στον Αλέκο”. Εκεί εγώ δεν έβγαλα την μπλούζα μου. Η άλλη κοπέλα έβγαλε τα ρούχα της. Δεν κάναμε κάτι άλλο. Ο άνδρας μάς έδωσε από 300 ευρώ».

Η περιγραφή αυτού του άνδρα, του «Αλέκου», που αναφέρθηκε στην κατάθεση έχει δοθεί στις Αρχές και από άλλες ανήλικες. Είναι ηλικίας περίπου 60 ετών, τακτικός πελάτης του κυκλώματος, ωστόσο ακόμη αναζητείται για να συλληφθεί. «Η Μαρία με πήγε στο σπίτι του “Αλέκου”, με περίμενε από κάτω», κατέθεσε μια 16χρονη και προσέθεσε: «Η Μαρία μού είχε πει, αναλόγως του τι θα κάνω, τόσα θα παίρνω. Μπορεί να έφτανα και τα 500 ευρώ. Δεν μου αρέσει η Μαρία. Αν με θεωρούσε φίλη της, δεν θα μου τα πρότεινε αυτά».

Αλλη 16χρονη ανέφερε στις Αρχές: «Η Μαρία με πήγε έξω από το σπίτι του. Πήρα 270 ευρώ. Εκείνος δεν ήξερε πόσων χρόνων ήμουν, η Μαρία ήξερε. Είχαμε πει στη Μαρία ότι, αν δεν μας ρωτά, να μην κανονίζει έτσι. Εστελνε φωτογραφίες μας σε πελάτες χωρίς να μας πει κάτι και τους ρωτούσε: “Θέλεις να έρθει αυτή;”. Είχε πάρα πολλούς τέτοιους».

Η Μαρία Σ. φέρεται να υποσχόταν στις ανήλικες ότι θα λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα με τα χρήματα που θα έβγαζαν από τα παράνομα ερωτικά ραντεβού. «Η Μαρία μού είχε πει ότι είναι ένας άνθρωπος καλός και μπορεί να βοηθήσει με λεφτά, αφού οι δικοί μου δεν είναι και τόσο καλά οικονομικά. Οταν έπαιρνα 150 ευρώ, η Μαρία κρατούσε περίπου τα 50. Ο άνδρας μιλούσε με τη Μαρία για τα ραντεβού, όχι με μένα απευθείας», κατέθεσε μια 17χρονη.

Τα ραντεβού

Οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων και βρήκαν δεκάδες μηνύματα στις εφαρμογές Facebook και Viber, μέσω των οποίων επικοινωνούσαν οι εμπλεκόμενοι και κλείνονταν τα ραντεβού. Σε ένα από τα μηνύματα η Μαρία ρωτά μια ανήλικη για το πού βρίσκεται η φίλη της, διότι θέλει να τη στείλει σε ένα ραντεβού. «Μου έστειλε ο άλλος από Φάληρο, που είχαμε πάει. Για δες πού είναι. Και πες της να μου στείλει μία», γράφει η Μαρία, ωστόσο η ανήλικη της απαντά: «Δεν θα πάει, σε αυτόν ειδικά με τίποτα».

Τα κορίτσια είχαν καταλάβει ότι η Μαρία τα οδηγούσε στην καταστροφή. «Η Σ. (σ.σ.: Μαρία) φταίει για όλα», έγραψε ανήλικη σε άλλη η οποία της απάντησε: «Μας κατέστρεψε». Από την πλευρά της, η 25χρονη Μαρία Σ. αρνήθηκε τις κατηγορίες: «Με τις κοπέλες κάναμε παρέα. Δεν τους έβρισκα πελάτες, δεν ρύθμιζα εγώ τα ερωτικά ραντεβού. Μία φορά που τους βρήκα, ζήτησα δανεικά, επειδή δεν είχα κανέναν, ούτε πού να μείνω. Ψέματα λένε».

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι και ένας tattoo artist, ο οποίος μάλιστα εμπλέκεται και στο άλλο κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων που αποκαλύφθηκε μερικές εβδομάδες νωρίτερα με εγκέφαλο μια άλλη γυναίκα, την αποκαλούμενη «Λορέλα». Μια 16χρονη κατέθεσε για τον 55χρονο tattoo artist: «Είχε προτείνει σε μένα και σε μια φίλη μου, αν θέλουμε, να κάνουμε σεξ μαζί του, για να μας κάνει τατουάζ». O κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν συνευρέθηκε ποτέ με ανήλικη. «Ολα ξεκίνησαν από μια βλακεία μου. Είχε έρθει μια κοπέλα 19 ετών στο σπίτι μου και με ρώτησε αν μπορούσε να κάνει τατουάζ με αντάλλαγμα τη σεξουαλική μας συνεύρεση και εγώ δέχθηκα... Ηρθε και μια άλλη 19χρονη και μου είπε το ίδιο. Αυτό έγινε δυο-τρεις φορές».

Η ανάκριση συνεχίζεται με καταθέσεις από νέα πρόσωπα, που ενισχύουν το προς διερεύνηση υλικό της δικογραφίας. Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί να καταθέσουν ακόμη δύο μητέρες θυμάτων. Ο δικηγόρος της 14χρονης, Γιώργος Κανιάρης, δηλώνει στην «R» για την υπόθεση: «Τα εγκλήματα κατά της προσωπικής ελευθερίας, όπως είναι η εμπορία ανθρώπων, σε συνδυασμό με τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, όπως είναι η μαστροπεία και οι γενετήσιες πράξεις με ανήλικα έναντι αμοιβής, αποτελούν μάστιγα για την ελληνική κοινωνία. Περισσότερο από την ποινική απαξία, ως υποστήριξη της κατηγορίας της ανήλικης εντολέως μου, υποχρεούμαι να τονίσω την ηθική απαξία αυτών των εγκλημάτων».

Δείτε το δημοσίευμα της Realnews