Quantcast

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Οι πρώτες κινήσεις του 50χρονου δράστη - Τη Δευτέρα η απολογία του

Οι νέες πληροφορίες για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι αποκαλύπτουν ποιες ήταν οι πρώτες κινήσεις του 50χρονου μετά την αποτρόπαια πράξη του.

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο 50χρονος συζυγοκτόνος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της 40χρονης στο Μενίδι, έκλεισε δωμάτιο σε ξενοδοχείο, όπου πήγαινε συχνά, έχοντας μαζί του λίγα ρούχα.

Τη μοιραία ημέρα της άγριας γυναικοκτονίας πήγε στο ξενοδοχείο, φορώντας μαύρο παντελόνι, κόκκινο αμάνικο τζάκετ και τζόκεϊ στο κεφάλι, ζήτησε δωμάτιο και όταν τον ρώτησαν, πόσες ημέρες θα μείνει, απάντησε «σήμερα και βλέπουμε».

Ανέβηκε στο δωμάτιο και μετά από μία ώρα φανερά αμήχανος, έφυγε και όταν επέστρεψε, ήταν τόσο νευρικός που δεν μπορούσε καν να ανοίξει την τηλεόραση. 

Ζήτησε, λοιπόν, τη βοήθεια των υπαλλήλων του ξενοδοχείου, λέγοντας με μεγάλη αγωνία «θέλω να δω ειδήσεις». Ο 50χρονος φονιάς ήθελε να μάθει τι έλεγαν στα δελτία ειδήσεων για την αποτρόπαια πράξη του.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το έβαλε στα πόδια, μόλις υποψιάστηκε ότι τον ψάχνει η αστυνομία.

Όπως μετέδωσε ο ALPHA, η αστυνομία κάλεσε στο ξενοδοχείο και ρωτούσε αν ο 50χρονος διέμενε εκεί. Μία καμαριέρα ρώτησε τον συζυγοκτόνο το μικρότου όνομα και τότε εκείνος κατάλαβε ότι τον αναζητούν και τράπηκε σε φυγή.

 

Τη Δευτέρα η απολογία του 50χρονου

Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο 50χρονος καθ΄ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 40χρονης εν διαστάσει συζύγου του, στο Μενίδι. Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο δράστης κατακρεούργησε τη 40χρονη με περισσότερες από 10 μαχαιριές στη μέση του δρόμου.

Η άτυχη γυναίκα που είχε αποκτήσει μαζί του δύο παιδιά, είχε προχωρήσει σε τρεις καταγγελίες σε βάρος του. Για τα εφιαλτικά χρόνια που έζησε στο πλευρό του η 40χρονη μιλούν οι συγγενείς της. Αποκάλυψαν μεταξύ άλλων ότι στην πρώτη εγκυμοσύνη της, ο 50χρονος είχε βάλει το κεφάλι της γυναίκας σε κουβά με χλωρίνη. Αμετανόητος εμφανίστηκε ο 50χρονος και στις δικαστικές αρχές.

Με χειροπέδες στα χέρια και αργό βηματισμό, ο 50χρονος καθ ομολογίαν δράστης της νέας, προαναγγελθείσας επί της ουσίας, γυναικοκτονίας τα ξημερώματα της Πέμπτης, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Αδελφός 40χρονης: Την απειλούσε «θα σε σκοτώσω, θα σκοτώσω τα παιδιά»

Σύμφωνα με τον αδελφό της άτυχης γυναίκας «την απειλούσε, θα σε σκοτώσω, θα σκοτώσω τα παιδιά, θα σας σκοτώσω όλους. Πολλές φορές έσπρωχνε και την μικρή και τον μικρό τον είχε χτυπήσει».

Παράλληλα για 18 Μαρτίου 2025, αναβλήθηκε η δίκη για την τελευταία επίθεση σε βάρος της 40χρονης Ενκελέιντα, περίπου μία εβδομάδα πριν την δολοφονία της.

Συγγενείς ,φίλοι αλλά και απλός κόσμος έρχεται στο σημείο που δολοφονήθηκε η 40χρονη, προκειμένου να αφήσει ένα λουλούδι και να ανάψει ένα κεράκι.

«Όταν ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί με την κόρη της, της είχε βάλει το κεφάλι σε έναν κουβά με χλωρίνη»

Η ζωή της Ενκελέιντα, εδώ και τουλάχιστον 11 χρόνια, από το 2013, όταν και προχώρησε στην πρώτη από τις τρεις μηνύσεις που υπέβαλε εις βάρος του, είχε μετατραπεί σε εφιάλτη.

«Όταν ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί με την κόρη της, της είχε βάλει το κεφάλι σε έναν κουβά με χλωρίνη» λέει η νύφη της 40χρονης.

Ακολούθησε δεύτερη μήνυση και σύλληψη το 2022 και η τελευταία μήνυση της 40χρονης, έγινε στις 7/5, μετά από νέα επίθεση σε βάρος της τα μεσάνυχτα της 7ης Μαΐου..

Από εκεί κι έπειτα έγινε ένας αγώνας έτσι ώστε να μεταφερόταν σε δομή προκειμένου να φιλοξενηθεί, κάτι το οποίο δεν επιθυμούσε η ίδια .

Όταν ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος μετά την αναβολή που πήρε για την τελευταία επίθεση προκειμένου να δικαστεί σήμερα 17/5, ο διοικητής του Τμήματος στο οποίο είχε υποβάλει τη μήνυσή της επικοινώνησε μαζί της σε μια προσπάθεια την μεταπείσει.

Έτσι, φέρεται να την κάλεσε, και την ενημέρωσε ότι πλέον ήταν ελεύθερος, της ξαναείπε για δομή, ενώ τη ρώτησε αν θυμόταν και πώς λειτουργούσε το panic button, τονίζοντάς της πως αν τον έβλεπε μπροστά της, να πατούσε αμέσως το κουμπί, έτσι ώστε να τον συλλαμβάνανε αμέσως.

«Είχε ξαναγίνει επικοινωνία με το θύμα, τις επόμενες ημέρες μετά την καταγγελία , με αστυνομικούς από το γραφείο αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας και συνέχισε να αναφέρει ότι δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί» δήλωσε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Είναι σε πλήρη διερεύνηση η υπόθεση[…] κανείς δεν μπορεί να μιλήσει αυτή τη στιγμή για παράλειψη αστυνομικών δυνάμεων. Ας περιμένουμε να δούμε» τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο 50χρονος φέρεται να παραδέχτηκε πως είχε αποφασίσει να σκοτώσει τη 40χρονη

Ο Αλβανός οικοδόμος σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews, να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών, πως είχε αποφασίσει από το προηγούμενο βράδυ πως θα σκότωνε την πρώην σύζυγο του και κατά την δολοφονία της ήταν νηφάλιος.

«Ήξερα ότι περνάει από εκεί. Την είδα, την πλησίασα και τη μαχαίρωσα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηρίζεται εμμονικός και αν και είχαν χωρίσει οριστικά από το 2019 , φέρεται να μην μπορούσε να δεχτεί ότι η 40χρονη είχε προχωρήσει τη ζωή της και είχε κάνει νέα σχέση.

«Δεν άντεχα να βλέπω τον φίλο της. Οδηγούσε το αυτοκίνητό μου, εγώ έκανα δύο δουλειές» φέρεται να είπε.

Κάτοικος περιοχής αναγνώρισε τον 50χρονο από φωτογραφίες του, που δημοσιεύτηκαν μετά τη δολοφονία.

«Γύρω στις 8 η ώρα ο σύντροφος μου είδε έναν άνδρα αμήχανο, αλβανικής καταγωγής, να περιφέρεται πέρα δώθε στο στενό, να κοιτάει τον τόπο του εγκλήματος να ξαναγυρνάει πίσω και να μιλάει στο κινητό».

Όταν ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος μετά την αναβολή που πήρε για την τελευταία επίθεση προκειμένου να δικαστεί σήμερα 17/5, ο διοικητής του Τμήματος στο οποίο είχε υποβάλει τη μήνυσή η 40χρονη επικοινώνησε μαζί της ενημερώνοντας γι αυτήν την εξέλιξη.

Η ομολογία του 50χρονου για τη δολοφονία – Τι έδειξε υλικό από κάμερες

Βάσει των όσων φέρεται να ομολόγησε ο ίδιος αλλά και του βιντεοληπτικού υλικού που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί.

Έφυγε από το σπίτι που έμεναν παλαιότερα όλοι μαζί στην οδό Παγκάλου, περίμενε την 40χρονη στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους όπου τη σκότωσε και από εκεί πήγε σε ξενοδοχείο που συνήθιζε να μένει προσωρινά από όταν ζούσε με την Ενκελέιντα και τσακώνονταν με αποτέλεσμα να τον διώχνει από το σπίτι.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε κοντινό περίπτερο από όπου αγόρασε μπύρες και τελικά κατέληξε στην οικοδομή της οδού Πάρνηθος, όπου και εντοπίστηκε σε κατάσταση μέθης.

Εντύπωση προκάλεσε και το ότι κατά τη σύλληψή του, και ενώ ομολόγησε όλα όσα έκανε, δεν ανέφερε πουθενά τίποτα για τα παιδιά του και, όπως σημείωναν αστυνομικές πηγές, «ήταν σαν να μην υπήρχαν γι` αυτόν».

«Είναι σε πλήρη διερεύνηση η υπόθεση… κανείς δεν μπορεί να μιλήσει αυτή τη στιγμή για παράλειψη αστυνομικών δυνάμεων. Ας περιμένουμε να δούμε» ανέφερε ο υφυπουργούς Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.

0 50χρονος παραμένει κρατούμενος καθώς ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

«Είδαν έναν άνθρωπο που έχει αποδεχθεί την πράξη του και έναν ακόμη δράστη ο οποίος δυστυχώς θεωρεί ότι το θύμα ήταν κτήμα του και ότι έπρεπε να παραμείνει στη κατοχή του μέσα σε πολλά εισαγωγικά, ακόμη και μετά το διαζύγι» υπογράμμισε μιλώντας στο ΕΡΤΝews η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η 40χρονη, στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τον κακοποιητή της, είχε πάρει δάνειο με το οποίο αγόρασε το σπίτι όπου έμενε με τα παιδιά της, μόλις λίγα μέτρα από το σημείο όπου της είχε στήσει καρτέρι θανάτου ο 50χρονος.