Quantcast

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Ισόβια κάθειρξη είναι η ποινή που επιβλήθηκε από το Δικαστήριο στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας. 

Η απόφαση είναι ομόφωνη.

«Μετά από 99 συνεδριάσεις, Λύεται η συνεδρίαση» είπε η πρόεδρος του Μικτού ορκωτού Δικαστηρίου ρίχνοντας αυλαία στην πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η δικαστική λειτουργός ενημέρωσε την καταδικασμένη πλέον σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας πως μπορεί να ασκήσει έφεση, με την 35χρονη να απαντά: « Την έχω ασκήσει ήδη».

Νωρίτερα την απόρριψη του αιτήματος της υπεράσπισης για διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση του αδίκηματος της ψεύδους κατάθεσης για το Μάνο Δασκαλάκη και τους γιατρούς που κατέθεσαν στην υπόθεση απόφασισε το δικαστήριο, υιοθετώντας την σχετική πρόταση της εισαγγελέως.

Tο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου ομόφωνα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας στις 11/4/2021.