Quantcast

Καρύδια: Γιατί είναι σημαντικό να τα μουλιάζετε πριν τα φάτε

Τα καρύδια είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους ξηρούς καρπούς στην Ελλάδα. Πρέπει να τα μουλιάζετε ή όχι πριν τα καταναλώσετε; Τι είναι καλύτερο για τον οργανισμό σας; Διαβάστε πώς πρέπει να τα τρώτε.

Τα καρύδια που χρησιμοποιούνται με πολλούς τρόπους στην ελληνική διατροφή και κουζίνα, αποτελούν έναν τεράστιο διατροφικό θησαυρό. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ωφέλιμα λιπαρά και ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Η τακτική κατανάλωσή τους έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως της καρδιάς και του εγκεφάλου. Για ποιο λόγο, όμως, κάποιοι μουλιάζουν τα καρύδια πριν τα καταναλώσουν;

Διαβάστε το δημοσίευμα στο oloygeia.gr