Quantcast

Ξύλο και τραυματίες σε συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο - Καταγγελίες για επιθέσεις με λοστούς

Το απόλυτο χάος επικράτησε σε ξενοδοχείο της Ρόδου, όπου επρόκειτο να λάβει χώρα συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Συνδικαλιστές πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Τα «αίματα είχαν ανάψει» από νωρίς, όταν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ Ρόδου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας τη ματαίωση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, το οποίο επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα το πρωί.

Οι συνδικαλιστές μπήκαν στο χώρο και πιάστηκαν στα χέρια με τα μέλη της ΓΣΕΕ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τραυματίες.Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο ΓΓ της ΓΣΕΕ, κ.Κιουτσούκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΜΕ αντιδρά στο συνέδριο τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνέδριο εργαζομένων, αλλά για συνέδριο εργοδοτών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και μέλους της ΓΣΕΕ, Σ.Χατζησάββα, ο οποίος μίλησε στο Καλημέρα Ελλάδα, στις 3 περίπου τα ξημερώματα «έγινε εισβολή –στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου επρόκειτο να γίνει σήμερα το συνέδριο – από οργανωμένες ομάδες με γκλομπ και ρόπαλα, οι οποίοι ξυλοκόπησαν όσους βρίσκονταν εκεί».

Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, υπήρξαν τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών είναι και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, κ.Κιουτσούκης.

Τα ίδια άτομα, σύμφωνα με τον Σ.Χατζησάββα, προκάλεσαν «φθορές, έσπασαν τις πόρτες και έκαναν κατάληψη στο ξενοδοχείο».

Ο Γ.Τασιούλας, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, μιλώντας επίσης στο Καλημέρα Ελλάδα, περιέγραψε από την πλευρά του εντελώς διαφορετική εικόνα ως προς το τι συνέβη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γ.Τασιούλα στο Καλημέρα Ελλάδα, «η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ εξέδωσε απαγόρευση για την παρουσία δημοσιογράφων για να αναπτύξουν αυτά τα παραμύθια ότι μπήκαν με ρόπαλα».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «ψέματα» και χαρακτήρισε τα μέλη της ΓΣΕΕ «παραμυθατζήδες».

«Αν θα δείτε σπασμένα, τότε ελάτε να μας πείτε», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «για να μπω μέσα στο ξενοδοχείο πέρασα από τρία face control από μπράβους και στη συνέχεια ήρθαν κι άλλα μέλη του ΠΑΜΕ που δεν τους άφηναν να μπουν μέσα».

Αναφερόμενος στην αποστροφή του Σ.Χατζησάββα για «200 άτομα», είπε πως «είναι εκλεγμένοι, πρόεδροι ομοσπονδιών» και τον κατηγόρησε πως ήταν εκείνος που «προκάλεσε ένα σικέ σκηνικό για να το εκμεταλλευτεί».

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1:

ΓΣΕΕ: Με σιδερολοστούς στα χέρια εισέβαλαν και χτυπούσαν αδιακρίτως οι τραμπούκοι του Π.Α.ΜΕ.

Βίντεο στο οποίο καταγγέλει ότι στελέχη του ΠΑΜΕ κρατούσαν σιδερολοστό στο συνέδριο στη Ρόδο, έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει, «στο βίντεο εμφανίζεται το στέλεχος του ΠΑΜΕ ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης να τρέχει μέσα στο ξενοδοχείο κρατώντας σιδερολοστό στα χέρια, τον οποίο αφόπλισαν σύνεδροι της ΓΣΕΕ αφού πρώτα είχε τραυματιστεί από το σιδερολοστό σύνεδρος της ΓΣΕΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ: 

«Επειδή η βρώμικη προπαγάνδα των τραμπούκων του Π.Α.ΜΕ οργιάζει και πάλι, έχοντας το θράσος να ειρωνεύονται ακόμα και τα νοσηλευόμενα στο Νοσοκομείο μέλη της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, επάνω στα οποία βιαιοπράγησαν, δίνουμε στη δημοσιότητα βίντεο με το στέλεχός τους Σωτήρη Πουλικόγιαννη να τρέχει μέσα στο ξενοδοχείο κραδαίνοντας σιδερολοστούς στα χέρια.

Τον Πουλικόγιαννη αφόπλισαν τελικά σύνεδροι της ΓΣΕΕ, αφού πρώτα είχε τραυματιστεί από το σιδερολοστό του σύνεδρος Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου».

Δείτε το βίντεο:

H ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη βίαια εισβολή περίπου 200 μελών του Π.Α.ΜΕ - μη συνέδρων - στο Ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», στις 03.30 τα ξημερώματα, τα οποία παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

Στο Νοσοκομείο μεταφέρονται αυτή την ώρα χτυπημένα 4 μέλη της Διοίκησης.

Σοβαρότατες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής.

Η ΓΣΕΕ εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και τις Αρχές και δηλώνει ότι θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.»

H ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνέδριό σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους. 

Η συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των "προσλήψεων" των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις. 

Η μόνη σοβαρή εξέταση που μπορεί να γίνει στους γνωστούς συνδικαλιστές της συνδικαλιστικής μαφίας Κιουτσούκη-Θεοχάρη, είναι να γίνουν στο νοσοκομείο εξετάσεις αίματος και αλκοτέστ. 

Σαν τον κλέφτη, 600 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και σε πεντάστερο ξενοδοχείο-φρούριο που άνοιξε μόνο και μόνο για να εκλεγούν οι εργοδότες και οι μαϊμούδες, η συνδικαλιστική μαφία μαζί με πλήθος μπράβων και σεκιουριτάδων βρίσκονταν όλες αυτές τις ώρες πίσω από τριπλές-κλειδαμπαρωμένες πόρτες για να κάνει ένα συνέδριο της Κόζα Νόστρα.

Την ίδια στιγμή με πρωτοφανή απόφαση στα χρονικά των εργατικών συνεδρίων, απαγόρευσε την είσοδο στα ΜΜΕ προκειμένου να μην καταγράφουν οι αθλιότητες τους. Η συνδικαλιστική μαφία ύστερα από όλα αυτά τα αίσχη που έχουν προηγηθεί σε εργατικά κέντρα όλης της χώρας, στην ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων και στην Καλαμάτα, έχει το θράσος να αναφέρεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο νησί και σε όλη τη χώρα, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπαρασταθούν στον αγώνα αυτής της περιόδου, για να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας. 

Τώρα είναι ώρα για να καθαρίσει το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα από νόθους και εργοδότες».