Quantcast

Νέα στοιχεία για τον γιο της αστρολόγου που εμπλέκεται στο καρτέλ κοκαΐνης

Ανάμεσα στις συλλήψεις που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για το κύκλωμα μεταφοράς ναρκωτικών, περιλαμβάνεται και αυτή του γιου γνωστής αστρολόγου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρίσκεται πια εν ζωή.

Ως «εγκέφαλοι» της χρηματοδότησης της οργάνωσης και του συντονισμού της μεταφοράς της κοκαΐνης φέρονται να είναι τόσο ο ίδιος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αθήνα, όσο και ένας ακόμη Έλληνας µε έναν Αλβανό που συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης δίωξης Ναρκωτικών.

Με βάση αστυνομικές πηγές, αρχηγικό ρόλο είχε ο δεύτερος Έλληνας που συνελήφθη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης µάντρας αυτοκινήτων στο Κορωπί, µε εισαγωγές οχημάτων από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία. Ο ίδιος, μάλιστα, βρισκόταν εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο των Αρχών ως ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο 42χρονος διατηρεί καφετέρια στα Νότια Προάστια, και φέρεται από την Ασφάλεια, μαζί με τους άλλους δυο συλληφθέντες, να έχουν παίξει κεντρικό ρόλο στην αγορά και μεταφορά της κοκαΐνης, στην Αυστραλία.

Ο ίδιος και ένας 63χρονος που επίσης συνελήφθη, ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, οργάνωση, χρηματοδότηση και μεθόδευση της θαλάσσιας μεταφοράς με το ιστιοπλοϊκό σκάφος μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία.

Ο γιος της αστρολόγου, ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο και διεκπεραίωση των λεπτομερειών και διαδικασιών της επικείμενης μεταφοράς (έλεγχος καταλληλότητας σκάφους και ανεύρεση skippers).

Το κέρδος που θα αποκόμιζαν τα µέλη του κυκλώματος από την πώληση των 300 κιλών κοκαΐνης ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Είναι ενδεικτικό ότι μόλις ένα γραμμάριο στην εγχώρια αγορά μπορεί να πωληθεί αντί 35 ευρώ και να φτάσει μέχρι και τα 120 ευρώ. Το ένα κιλό κοκαΐνης, δε, ξεκινά από 35.000 ευρώ, ενώ μπορεί να ξεπεράσει και τα 60.000 ευρώ.

Στην Αυστραλία, από την άλλη, η τιμή της είναι η δεύτερη υψηλότερη παγκοσμίως και φτάνει τα 200 ευρώ ανά γραμμάριο και τα 210.000 ευρώ ανά κιλό. Στο Εκουαδόρ η ίδια ποσότητα πωλείται αντί μόλις 5 ευρώ, ενώ αν κάποιος στη λατινοαμερικανική χώρα βρεθεί να έχει στην κατοχή του περισσότερα από 5 κιλά κοκαΐνης αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 10-13 ετών.