Quantcast

Νέες αποκαλύψεις για το ξεκαθάρισμα στην Greek Mafia

Οι έρευνες δείχνουν πως πίσω από τη δολοφονία έξω από πρατήριο καυσίμων στον Νέο Κόσμο βρίσκεται η οργάνωση που ελέγχει το εμπόριο λαθραίων τσιγάρων.

Η εγκληματική οργάνωση που ελέγχει το εμπόριο λαθραίων τσιγάρων φαίνεται πως είναι πίσω και από την εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη. Σε αυτό το συμπέρασμα δείχνουν να καταλήγουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την έρευνα για το «συμβόλαιο θανάτου» που εκτελέστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στον Νέο Κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν πραγματοποιήσει ενδελεχείς έρευνες στο κομμάτι της παρασκευής λαθραίων τσιγάρων, το οποίο περιλαμβάνει ακόμα και παράνομα «εργοστάσια» παρασκευής και συσκευασίας καπνικών προϊόντων. Οι έρευνες αυτές έχουν οδηγήσει σε νέες αποκαλύψεις για τους ανθρώπους που φαίνεται να βρίσκονται πίσω από το «ξεκαθάρισμα» το οποίο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στους κόλπους της Greek Mafia. Πλέον, φαίνεται πως πίσω και από τις τρεις δολοφονίες των «βαριών ονομάτων» του υποκόσμου, δηλαδή του Γιάννη Σκαφτούρου, του Βασίλη Ρουμπέτη και του Β. Ζαμπούνη, βρίσκεται η λεγόμενη «μαφία των ρωσόφωνων», που κυριαρχεί στο λαθρεμπόριο των τσιγάρων.

Συμφωνία

Οπως αναφέρουν οι πηγές, μετά τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, το Πάσχα του 2022, φαίνεται πως ο Ζαμπούνης είχε έρθει σε μια άτυπη συμφωνία με ένα συγκεκριμένο τμήμα της Greek Mafia, προκειμένου να αναλάβει αυτός να «τρέξει» την παρασκευή λαθραίου καπνού και τσιγάρων. Ο Σκαφτούρος φέρεται να ήλεγχε μια παράνομη εγκατάσταση παραγωγής λαθραίων καπνικών προϊόντων στον Ασπρόπυργο. Με βάση τις πληροφορίες, ο Ζαμπούνης «μπήκε» στο παιχνίδι με τα τσιγάρα καθώς το κέρδος είναι μεγάλο και το κόστος μικρό, ενώ ο ίδιος δεν εμπλεκόταν στη διακίνηση των παράνομων προϊόντων. Μέσω συγκεκριμένου μεσάζοντα, ο καπνός και τα λαθραία τσιγάρα κατέληγαν στις αγορές της Ευρώπης, κυρίως στη Βρετανία και στη Γαλλία, όπου τα νόμιμα τσιγάρα κοστίζουν από 13 έως και 15 ευρώ το πακέτο. Το παράνομο κέρδος ήταν μεγάλο, καθώς το κόστος παραγωγής κάθε πακέτου ανέρχεται σε μόλις 50 λεπτά του ευρώ, ενώ ο μεσάζοντας αγοράζει το πακέτο έναντι του ποσού των δύο ευρώ.

Επίσης, μέσω αυτής της φερόμενης συμφωνίας είχε επέλθει μια σχετική ηρεμία στον κόσμο της Greek Mafia. Ισως, μάλιστα, γι' αυτόν τον λόγο ο Ζαμπούνης να είχε αφήσει πίσω του το τελευταίο διάστημα τα αυστηρά μέτρα που λάμβανε για την ασφάλειά του, καθώς αισθανόταν πως δεν απειλείται. Ομως, το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τη μαφία των «τσιγαράδων», που ήταν αποφασισμένη να βγάλει από τη μέση όποιον έμπαινε στα «χωράφια» της, ιδιαίτερα μάλιστα αυτούς που είχαν εισέλθει στο κομμάτι της παρασκευής τσιγάρων και «έσπαγαν» τις μεγάλες αγορές της δυτικής Ευρώπης.

Οπως αναφέρει στην «R» συγκεκριμένη πηγή που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, έπειτα από τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη, οι ρωσόφωνοι πιστολέρο αισθάνονταν πλέον κυρίαρχοι στον χώρο και δεν θα επέτρεπαν σε άλλον να μπει «σφήνα» στις δουλειές τους.

Ιδια χαρακτηριστικά

Η δολοφονία του Ζαμπούνη είχε σημειωθεί λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψη των δύο ατόμων που κατηγορούνται για την εκτέλεση του Σκαφτούρου και του Ρουμπέτη. Μάλιστα, η δολοφονία έξω από το πρατήριο καυσίμων του Νέου Κόσμου είχε σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με την εκτέλεση του Ρουμπέτη και του γαμπρού του, του Διονύση Μουζακίτη, στην περιοχή του Κορυδαλλού. Αυτά τα χαρακτηριστικά παραπέμπουν ευθέως στη μαφία των ρωσόφωνων.

Οπως λένε στην «R» πρόσωπα που έχουν απόλυτη γνώση των ερευνών, δεν έχει συλληφθεί ακόμη το τρίτο άτομο που φέρεται να συμμετείχε στην ομάδα των εκτελεστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το άτομο έχει διαφύγει σε συγκεκριμένη χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Με βάση ένα σενάριο που εξετάζεται, ίσως να πρόκειται για τον άνθρωπο που κρατούσε το καλάσνικοφ και το περίστροφο με το οποίο εκτελέστηκε ο Ζαμπούνης. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να πρόκειται για τον προσωπικό σωματοφύλακα του αρχηγού της μαφίας των ρωσόφωνων που δραστηριοποιείται στη χώρα μας.

Δείτε το δημοσίευμα της Realnews