Quantcast

Παρουσίαση ετήσιας πολιτιστικής έκδοσης «Επίλογος» & απονομές τιμητικών διακρίσεων

Ο «Επίλογος», η μοναδική ετήσια πολιτιστική έκδοση του τόπου μας, κλείνοντας 27 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, παρουσιάζει τον φετινό της τόμο «Επίλογος 2018», όπου καταγράφονται όλα όσα πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε, σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού: Γράμματα-Ιδέες, Θέατρο, Κινηματογράφος, Εικαστικά, Χορός, Μουσική, Media, Φωτογραφία, Αρχιτεκτονική, Κόμικ κ.ά. Τα κείμενα υπογράφουν, έγκριτες προσωπικότητες του πνευματικού χώρου του τόπου μας.

Στην παρουσίαση της φετινής έκδοσης «Επίλογος 2018» θα γίνει απονομή τιμής σε τρεις από τους σημαντικότερους εκφραστές του σύγχρονου πολιτισμού στους τομείς των Γραμμάτων και των Τεχνών: στον καθηγητή γλωσσολογίας του Παν/μίου Αθηνών κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη για το σύνολο της προσφοράς του στα ελληνικά Γράμματα, τον αρχιτέκτονα κ. Μανόλη Κορρέ για το πλούσιο έργο του στη διάσωση και ανάδειξη της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τον συνθέτη-τραγουδοποιό κ. Διονύση Σαββόπουλο για το σύνολο του έργου του.

Τις τιμητικές διακρίσεις θα επιδώσει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς 138, ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00 μ.μ..

Θα προλογίσουν ο συγγραφέας και σύμβουλος της έκδοσης κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο διευθυντής της έκδοσης κ. Τάκης Βλαστός και ο αρχισυντάκτης της κ. Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

Για το έργο των τιμωμένων θα μιλήσουν: ο καθηγητής αρχαιολογίας κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης, ο φιλόλογος και κριτικός θεάτρου κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος και ο σκηνοθέτης κ. Λάκης Παπαστάθης.

Την παρουσίαση θα κάνει ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Δ. Σαββόπουλος θα ερμηνεύσει τραγούδια του.