Quantcast

Πώς να αντιμετωπίσετε τις θερμικές απώλειες στο σπίτι;

Είναι γεγονός πως ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα με αρκετά καλό και θερμό κλίμα όλο τον χρόνο.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, την περίοδο του καλοκαιριού παρατηρούνται και καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες και αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο την αντιμετώπιση της ζέστης. Η έντονη ηλιοφάνεια έχει ένα μεγάλο κόστος στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και στη συνέχεια στον οικονομικό προϋπολογισμό των νοικοκυριών. Για την αντιμετώπιση των θερμικών απωλειών του σπιτιού και για τη διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας εντός του χώρου η θερμομόνωση ταράτσας αποτελεί ζωτικής σημασίας.

Η ιδιαίτερη γεωγραφική θέση που κατέχει η χώρα μας και ο συνδυασμός της έντονης ηλιοφάνειας με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού προκαλούν όλο και πιο έντονη θερμότητα τους καλοκαιρινούς μήνες. Γι’ αυτό τον λόγο, υπάρχουν πολλά επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα που χορηγούν ένα μεγάλο μέρος του ποσού για την αντικατάσταση των αλουμινίων, των τζαμιών, για τις εξωτερικές θερμομονώσεις των τοίχων και τις μονώσεις ταρατσών.

Οι ακραίες θερμοκρασίες οδηγούν στην αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος και στη χρήση κλιματιστικών συστημάτων και άλλων μηχανημάτων για να παραμείνει ο χώρος δροσερός. Ωστόσο, πολλά σπίτια τα οποία έχουν κατασκευαστεί πριν αρκετά χρόνια έχουν θερμικές απώλειες από την ταράτσα με αποτέλεσμα να αργεί να αποδώσει ο κλιματισμός εντός του χώρου και να αυξάνεται το κόστος λειτουργίας αλλά και το κόστος στους λογαριασμούς. Ωστόσο, η θερμομόνωση ταράτσας μπορεί να αποτρέψει αυτήν την κατάσταση παρέχοντας αποτελεσματική προστασία από τη θερμότητα.

Η θερμότητα σε ένα κτίριο έρχεται από την οροφή του κτιρίου και οι θερμικές απώλειες που μπορεί να έχει ο τελευταίος όροφος ενός σπιτιού αλλά και ολόκληρο το κτίριο μπορεί να είναι σημαντικές. Αυτό λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ενεργειακής κατανάλωσης μέσα στον χώρο και την αρνητική επιρροή στην υγεία και τη διάθεση των κατοίκων. Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει η μόνωση στην ταράτσα όπου με την επιλογή των κατάλληλων μονωτικών υλικών θα διατηρεί τη θερμοκρασία εντός του χώρου τόσο τους χειμερινούς μήνες αλλά θα αποτρέπει και την είσοδο της θερμότητας τους πιο ζεστούς μήνες της χρονιάς.

Για τη θερμομόνωση της ταράτσας, χρησιμοποιούνται ειδικά υλικά και γίνονται μελέτες για την κάθε περίπτωση του κτιρίου ώστε να εξασφαλίσουν στο μέγιστο τη θερμική απώλεια. Ωστόσο, η θερμομόνωση και η θερμοπρόσοψη σε ένα κτίριο έχουν και άλλα σημαντικά οφέλη προς το περιβάλλον. Εκτός λοιπόν από την εξοικονόμηση της ηλεκτρικής ενέργειας συμβάλλουν και στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Η διατήρηση της θερμοκρασίας σε έναν χώρο έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη χρήση των ενεργειακών πόρων για τη ψύξη και τη θέρμανση με αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου άρα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε και εσείς θερμικές απώλειες στο σπίτι και αναζητάτε μια έμπιστη εταιρεία για τη μελέτη του χώρου και τη μόνωση στην ταράτσα σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στην εταιρεία ‘Monosys – Ολοκληρωμένα Συστήματα Μονώσεων’’. Αυτή η εταιρεία έχει χρόνια εμπειρίας σε μονώσεις και στεγανοποιήσεις και προσφέρει μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών όπως:

  • Κλασσική θερμομόνωση ταράτσας
  • Ανεστραμμένη θερμομόνωση ταράτσας
  • Εξωτερική θερμομόνωση τοίχων (θερμοπρόσοψη)
  • Εσωτερική θερμομόνωση τοίχων
  • Στεγανοποίηση ταράτσας (ασφαλτόπανο)
  • Στεγανοποίηση με πολυουρεθανικά
  • Στεγανοποίηση φρεατίων ανελκυστήρων
  • Θερμογραφία

Με μακρά οικογενειακή παράδοση και μεγάλη πείρα στη μελέτη και την υλοποίηση της κάθε υπηρεσίας φροντίζουν να παραδώσουν ένα ολοκληρωμένο έργο με στόχο τη μείωση της θερμικής απώλειας του χώρου σας.