Quantcast

Πότε έρχεται το αναβαθμισμένο 112 - Τι θα περιλαμβάνει

Η εφαρμογή 112 του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας θα ανανεωθεί και θα περιλαμβάνει πλήθος νέων υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα βίντεοκλήσεις όπου δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου κινητής.

Η νέα γενιά της εφαρμογής έκτακτης ανάγκης 112 από την Πολιτική Προστασία και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της τα επόμενα δύο χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews.gr. οι υπηρεσίες που θα περιλαμβάνει είναι μεταξύ άλλων λογισμικό για βίντεο ακόμη κι αν δεν υπάρχει δίκτυο τηλεφωνίας και υπηρεσίες για ΑΜεΑ ή ακόμα και περιπτώσεις ομηρίας.

Αυτές είναι οι νέες υπηρεσίες

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω εγχείρημα τρέχει με διαγωνισμό 27 εκατομμυρίων ευρώ ώστε το νέο 112 να παρέχει πλήθος υπηρεσιών, από βιντεοκλήσεις και επικοινωνία σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου κινητής μέχρι την δυνατότητα επικοινωνίας προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ΑμεΑ, με σιωπηλή αναγγελία περιστατικού «Silent Βutton» (π.χ. σε περιπτώσεις ομηρίας).

Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για τον διαγωνισμό λήγει στις 27 Μαΐου, ενώ η διάρκεια της σύμβασης είναι 21 μήνες από την υπογραφή της. Δηλαδή περίπου 2 χρόνια.