Quantcast

Συγκλονιστικές καταθέσεις για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Κατέρρευσε η μάνα του Βαγγέλη Γιακουμάκη μέσα στην αγκαλιά του πατέρα την ώρα της δίκης. Τα λόγια της συγκλόνισαν όσους παρακολουθούσαν τη διαδικασία.

«Εμείς που κάναμε τον Βαγγέλη μας φταίμε Ανδρέα μου... Έχω υποχρέωση να είμαι εδώ για τον Βαγγέλη μου. Διαπραγματεύονται την απώλεια σου Βαγγέλη μου. Που είσαι παιδί μου να μας τα πεις. Ένα καντηλάκι μόνο μου αφήσανε...»

Οι νέες καταθέσεις μαρτύρων προκαλούν ανατριχίλα. Βασανιστήρια με καυτό νερό, δέσιμο με μονωτική ταινία και σχοινιά. Κλωτσιές και χτυπήματα με βέργες περιελάβανε η καθημερινότητα της φοιτητικής  ζωής του 20χρονου Βαγγέλη.

Άφωνο  το δικαστήριο παρακολούθησε και σήμερα όσα περιέγραφαν οι μάρτυρες με τον εισαγγελέα να ζητά  μεταξύ των άλλων μαρτύρων, την προσαγωγή μιας συγκεκριμένης φοιτήτριας μετά την κατάθεση από συγκάτοικο της.

Μία από τους μάρτυρες κατέθεσε «Είδα  την Δ.... που είχε σχέση με έναν από τους Κρητικούς να κρύβει μέσα στην μπλούζα της έναν σκληρό δίσκο. Τον είχε φέρει  κρυφά στο δωμάτιο μας και τον φύλαξε  στην ντουλάπα. Απευθυνόμενη σε εμένα είπε: "Δεν είδες κάτι. Δεν ξέρεις κάτι"

Η υπεύθυνη της εστίας προκάλεσε την οργή της οικογένειας με την κατάθεση της κάνοντας τους γονείς και τους συγγενείς του άτυχου φοιτητή να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

“Ενημέρωσα την μητέρα του για το πιο ανώδυνο περιστατικό αυτό με το κλείσιμο του ζεστού νερού. Δεν ανέφερα ούτε το περιστατικό με την ντουλάπα, ούτε το σπρώξιμο στη σκάλα, ούτε το ξύρισμα που έγινε με το ζόρι. Δεν το έκανα γιατί ο Βαγγέλης ήταν ενήλικας” δήλωσε.

Ένας εκ των συνήγορων υπεράσπισης από την παρέα των Κρητικών,  υποστήριξε πως δεν προκύπτει ενοχή του εντολέα από τις ως τώρα καταθέσεις.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 7 Μαίου, στις δικαστικές αίθουσες στα Ιωάννινα.