Quantcast

Τραυματίστηκε 19χρονη σε επεισόδια στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα

Σε κεντρική πλατεία του Αγρινίου ξέσπασαν τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών –αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας νεαρής.Πέτρες και χημικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Μία 19χρονη που καθόταν σε παγκάκι της πλατείας Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μετά το σοβαρό τραυματισμό της, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο τέλος της πορείας για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του.

Η πορεία βρισκόταν προς το τέλος της και όταν έφτασε στην πλατεία Δημοκρατίας η ώρα ήταν περίπου 21:00, ώρα κατά την οποία η πλατεία έχει αρκετή κίνηση.

Ομάδα αντιεξουσιαστών άρχιζαν να πετούν πέτρες, άλλα αντικείμενα και μολότοφ στους αστυνομικούς με τους οποίους βρέθηκαν αντιμέτωποι στο σημείο και οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Η 19χρονη καθόταν σε ένα παγκάκι και χτυπήθηκε από κομμάτι μάρμαρο ή σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από φωτοβολίδα που άλλαξε πορεία.

Το σίγουρο είναι ότι έπεσε κάτω αιμόφυρτη και παρέμεινε έτσι μέχρι μετά από 15 λεπτά που έφτασε στο σημείο το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Εκεί δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές και στην πλατεία Δημοκρατίας.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.