Quantcast

BBC: Τι όπλα μπορεί να χρησιμοποίησε το Ισραήλ στην επίθεσή του κατά του Ιράν

Σε ανάλυσή του, το BBC αναφέρεται στα όπλα που μπορεί να χρησιμοποίησε το Ισραήλ στην επίθεσή του στο Ιράν,

Οι ειδικοί στα όπλα πιστεύουν ότι το Ισραήλ μπορεί να χρησιμοποίησε έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύεται από αέρος για να πραγματοποιήσει τα περιορισμένα πλήγματά του στο Ιράν - πληροφορίες που το BBC δεν έχει επαληθεύσει ανεξάρτητα προς το παρόν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους από το εξωτερικό ιρανικό έδαφος εναντίον ενός ραντάρ αεράμυνας κοντά στο Ισφαχάν.

Ο Τζον Ριτζ, ειδικός σε θέματα όπλων με έδρα τις ΗΠΑ, είπε στο X, πρώην Twitter, ότι θα μπορούσε να ήταν ένας νέος βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύεται από αέρος - γνωστός ως Rocks - που κατασκευάστηκε από την ισραηλινή αμυντική εταιρεία Rafael.

«Μήνυμα» του Ισραήλ στο Ιράν

Ένας Βρετανός εμπειρογνώμονας σε θέματα όπλων πίστευε επίσης ότι οι επιθέσεις αφορούσαν τη χρήση βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύεται από αέρος από το Ισραήλ για πρώτη φορά.

Βρετανός ειδικός, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε στο BBC: «Νομίζω ότι στέλνουν ένα μήνυμα στο Ιράν].

Ιρανικές πηγές ανέφεραν αρχικά ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) και υποστηρίζουν ότι αποκρούστηκε.

Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση στο Ισραήλ ότι πραγματοποίησαν την επίθεση ή τι προκάλεσε τις εκρήξεις.