Quantcast

Δημοψήφισμα πΓΔΜ: Το προεκλογικό σποτ για το «Ναι», 12 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες

Σποτ υπέρ του «ναι» στο κρίσιμο δημοψήφισμα στην πΓΔΜ δημοσίευσε στους λογαριασμούς του σε Facebook και Twitter ο  Ζόραν Ζάεφ.

Το βίντεο δείχνει πλάνα από την καθημερινότητα στα Σκόπια αλλά και πολίτες να εκφράζονται θετικά υπέρ του «ναι», ο Ζάεφ κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «συμβιβασμούς που είναι απαραίτητοι για θετικές αλλαγές και βήματα μπροστά».

«Αξίζει όταν αυτοί οι συμβιβασμοί προσφέρουν ένα ασφαλές μέλλον για τις νέες γενιές. Αποτελεί γονική ευθύνη απέναντι στα παιδιά και τα εγγόνια μας», προσθέτει και καταλήγει: «Στις 30 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε για μια Ευρωπαϊκή Μακεδονία!»

Στην επίσημη σελίδα του Ζόραν Ζάεφ υπάρχει ανηρτημένο και ένα ακόμη βίντεο που δείχνει στιγμές απο την Συμφωνία των Πρεσπών και τις επισκέψεις ξένων ηγετών στα Σκόπια για να υποστηρίξουν το "ναι" στο δημοψήφισμα.

Μηνύματα στήριξης από Γερμανία και Μ.Βρετανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη στα Σκόπια με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στη Συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσε τους πολίτες της ΠΓΔΜ να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Τη στήριξη του στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο επικείμενο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, εξέφρασε και ο υπουργός για θέματα Ευρώπης και Αμερικής στο Βρετανικό Φόρεϊν Όφις, 'Αλαν Ντάνκαν, ο οποίος συναντήθηκε στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ και με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ.