Quantcast

Έφυγε από το Πακιστάν η χριστιανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο

Εγκατέλειψε το Πακιστάν η χριστιανή γυναίκα που είχε καταδικαστεί σε θάνατο και έμεινε επί οκτώ χρόνια κρατούμενη σε πτέρυγα μελλοθανάτων, για βλασφημία σε βάρος του ισλάμ, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η θανατική ποινή που είχε επιβληθεί στην Άσια Μπίμπι ακυρώθηκε πέρυσι από το Ανώτατο Δικαστήριο, απόφαση που προκάλεσε βίαιες αντιδράσεις από ακραίους ισλαμιστές και δίχασε την κοινωνία.

Όπως αναφέρει το ant1news.gr, τους τελευταίους μήνες η Μπίμπι ζούσε σε προστατευμένα καταφύγια, δεδομένου ότι φανατικά στοιχεία είχαν ζητήσει την θανάτωσή της. Δύο πολιτικοί που την είχαν υποστηρίξει δολοφονήθηκαν.

Ο δικηγόρος της δήλωσε στο CNN και στο Reuters πως η πελάτισσα του έχει μεταβεί στον Καναδά, όπου είχαν προηγουμένως μετεγκατασταθεί τα παιδιά της.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το 2009.

Η Μπίμπι μάζευε φρούτα στα χωράφια όταν μουσουλμάνες συνάδελφοί της την κατηγόρησαν ότι μόλυνε τον κουβά με νερό που είχαν για να ξεδιψούν επειδή η θρησκεία της την καθιστούσε ακάθαρτη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των μουσουλμάνων γυναικών, ακολούθησε λογομαχία κατά την οποία η Μπίμπι μίλησε μειωτικά και προσβλητικά για τον προφήτη Μωάμεθ και το ισλάμ.