Quantcast

ΗΠΑ: Νέα επεισόδια και προσαγωγές φοιτητών στο UCLA - BINTEO

Βίαιες συγκρούσεις σημειώνονται αυτή την ώρα στο Λος Άντζελες, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη νέα μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για να διαλύσει τους διαδηλωτές που έχουν κάνει κατάληψη στο UCLA διαμαρτυρόμενοι για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα η αστυνομία άρχισε να απομακρύνει τα οδοφράγματα που είχαν στήσει φοιτητές υπέρ των Παλαιστινίων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA) προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δυνάμεις της τάξης, με εξάρτηση κατά των διαδηλώσεων, απομάκρυναν κιγκλιδώματα και ξύλα και προχώρησαν σε προσαγωγές πολλών διαδηλωτών, σύμφωνα με πλάνα που μετεδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Στην πανεπιστημιούπολη του UCLA, στο Λος Άντζελες, ξέσπασαν συγκρούσεις τη νύχτα όταν μεγάλη ομάδα αντιδιαδηλωτών, πολλοί από τους οποίους είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα με μάσκες, επιτέθηκε εναντίον καταυλισμού διαδηλωτών υπέρ των Παλαιστινίων εγκατεστημένου σε πρασιά, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι δράστες της επίθεσης προσπάθησαν να διαλύσουν αυτοσχέδιο οδόφραγμα γύρω από τον καταυλισμό. Διαδηλωτές και αντιδιαδηλωτές ενεπλάκησαν σε αψιμαχίες με ρόπαλα ή εκσφενδονίζοντας αντικείμενα.

ΠΗΓΗ:  ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters