Quantcast

Ιστορικός και όχι κωμικός στην παρουσίαση του δείπνου της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου - Τραμπ: «Μήπως να πάω;»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα πως η επιλογή ενός ιστορικού για να παρουσιάσει το ετήσιο επίσημο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου (WHCA) και η απουσία ενός κωμικού από τον ρόλο αυτό, ίσως είναι ο λόγος για να μετάσχει για πρώτη φορά στην παραδοσιακή αυτή γιορτή.

O Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ότι είναι ένα "καλό πρώτο βήμα για ένα δείπνο και μια παράδοση που έχουν αρχίσει να εκλείπουν" της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου να επιλεγεί ένας ιστορικός και όχι ένας κωμικός να φιλοξενήσει τη βραδιά αυτή που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Απρίλιο.

"Η αποκαλούμενη ηθοποιός Μισέλ Γουλφ προκάλεσε ένα τέτοιο φιάσκο πέρυσι στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, που φέτος για πρώτη φορά σε δεκαετίες, θα έχουν έναν συγγραφέα αντί για έναν κωμικό", έγραψε ο Τραμπ. "Μήπως να πάω;", πρόσθεσε.

Στο δείπνο της 27ης Απριλίου 2019 ο ιστορικός Ρον Τσέρνοου, συγγραφέας κυρίως μιας βιογραφίας του Τζορτζ Ουάσινγκτον, πρώτου προέδρου των ΗΠΑ, θα είναι ο οικοδεσπότης της βραδιάς.

Η παράδοση του ετήσιου δείπνου το οποίο παρατίθεται για τους διαπιστευμένους συντάκτες στον Λευκό Οίκο άρχισε το 1921. Από το 1980 όλοι οι πρόεδροι έχουν παραστεί σε αυτό εκτός από τον Ρόναλντ Ρίγκαν το 1981 που βρισκόταν σε ανάρρωση μετά τον τραυματισμό του σε απόπειρα δολοφονίας του.

Πρόκειται για ένα ετήσιο γεγονός της πολιτικής ζωής της Ουάσινγκτον που γιορτάζει την ελευθερία του Τύπου και δίνει την ευκαιρία στον πρόεδρο να εκφωνήσει ομιλία, η οποία γενικά έχει μια απόχρωση αυτοσαρκασμού για τη χρονιά που πέρασε, ενώ και ο πρώτος πολίτης της χώρας "εγκαλείται" από τον κωμικό ο οποίος συνήθως παρουσιάζει την εκδήλωση.

Το 2011, ο μεγιστάνας των ακινήτων Ντόναλντ Τραμπ, ως καλεσμένος του δείπνου, βρέθηκε στο στόχαστρο περιπαικτικών αστείων από τον Μπαράκ Ομπάμα με αφορμή τις προσφιλείς στον δισεκατομμυριούχο θεωρίες συνωμοσίας.

Επί χρόνια, ο πάμπλουτος Νεοϋορκέζος διέδιδε μια θεωρία σύμφωνα με την οποία αμφισβητείτο ο τόπος γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα και συνεπώς η νομιμότητά του να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ. Μετά την εκλογή του στην προεδρία το 2017 ο Τραμπ, ο οποίος έχει πολύ τεταμένες σχέσεις με πολλά μέσα ενημέρωσης, αρνήθηκε να παραστεί στο επίσημο δείπνο σε αντίθεση με τους προκατόχους του ρεπουμπλικανούς και δημοκρατικούς.