Quantcast

Με απόφαση Τραμπ οι ΗΠΑ καθηλώνουν τα Boeing 737 ΜΑΧ 8 - Απαγόρευση πτήσεων και στην Ελλάδα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα διατάξουν να καθηλωθούν όλα τα αεροσκάφη Boeing Co 737 MAX 8 και MAX 9 μετά την συντριβή του αεροσκάφους των Ethiopian Airlines, με 157 νεκρούς.

«Θα εκδώσουμε διάταγμα με επείγοντα χαρακτήρα για την καθήλωση όλων των αεροσκαφών 737 MAX 8 και 737 MAX 9 και την απαγόρευση των πτήσεων με αυτούς τους τύπους αεροσκαφών», τόνισε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Καθηλώνονται» και στην Ελλάδα με εντολή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Με απόφαση της ΥΠΑ απαγορεύτηκαν οι πτήσεις των αεροσκαφών τύπου Boeing 737-8 MAX και 737-9 MAX στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο, αν και όπως αναφέρει η Υπηρεσία αεροσκάφη αυτού του τύπου δεν υπάρχουν στο στόλο των Ελληνικών αεροπορικών εταιρειών.

Η ανακοίνωση της ΥΠΑ:

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των πτήσεων και  εναρμονισμένη πλήρως  με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Κανονισμούς,  μετά και τη σχετική οδηγία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) απαγόρευσε από της 12ης Μαρτίου 2019 και ώρα 21:00 τις πτήσεις των αεροσκαφών τύπου Boeing 737-8 MAX και 737-9 MAX στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο.

Προς ενημέρωση του κοινού δηλώνουμε ότι δεν υφίσταται ελληνική αεροπορική εταιρεία αδειοδοτημένη από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που να διαθέτει στο στόλο της αεροσκάφη των εν λόγω τύπων».

Απαγόρευση πτήσεων σε όλη την Ευρώπη

Από χθες Τρίτη (12.03), η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της Ethiopian Airlines αποφάσισε την πλήρη απαγόρευση των πτήσεων για το Boeing 737 Max στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο. 

Ανάλογες αποφάσεις έχουν ληφθεί και από πολλά άλλα κράτη σε όλο τον κόσμο.