Quantcast

Προκλήσεις Τατάρ: Η Ελλάδα θέλει να μετατρέψει την Κύπρο σε Κρήτη

"Ο στόχος της Ελλάδας και των συμμάχων της είναι να μετατρέψουν την Κύπρο σε Κρήτη, να αποκλείσουν την Τουρκία από την Ανατολική Μεσόγειο".

Συνέντευξη στο  τουρκικό πρακτορείο Αναντολού έδωσε ο Ερσίν Τατάρ, με τον πρόεδρο των κατεχομένων να κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιδιώκει να μετατρέψει την Κύπρο σε Κρήτη ενώ υπογράμμισε ότι είναι παράλογο να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα από το νησί.

Ο πρόεδρος του ψευδοκράτους  ("ΤΔΒΚ") Ερσίν Τατάρ επικρίνοντας τις αναφορές που διατυπώθηκαν για την Τουρκία και την Κύπρο στην τελική δήλωση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), τόνισε ότι  «Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση, αδικία και ανομία στη στάση της ΕΕ». Αναφέροντας ότι η Τουρκία βρίσκεται στην Κύπρο από το 1571, ο Τατάρ δήλωσε ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να πει στην Τουρκία να "φύγει από την Κύπρο".

Ο Τατάρ υπενθύμισε ότι οι χώρες της Δύσης, ιδίως τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), έχουν προτείνει τη λύση δύο κρατών σε περιοχές όπως το Κόσοβο, την Ταϊβάν, ακόμη και στην Παλαιστίνη και επισήμανε ότι είναι ανούσιο να προσπαθεί κάποιος να ενώσει στην Κύπρο με το ζόρι δύο έθνη που έχουν διαφορετικές φυλές, γλώσσα, θρησκεία, πολιτισμό και ιστορία.

Ο Τατάρ ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Έθνη και η ΕΕ εφαρμόζοντας εμπάργκο στους Τουρκοκύπριους επιβάλλουν ένα σύστημα που βασίζεται στην ομοσπονδία, στο οποίο σε περίπτωση ενοποίησης οι Τούρκοι θα εξαφανιστούν.

"Παίζονται κάποια παιχνίδια προκειμένου να μας αναγκάσουν να δεχτούμε μια λύση που μας επιβάλλουν. Εμείς δεν θα υποκύψουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Συνεχίζουμε να φωνάζουμε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η "ΤΔΒΚ" μπορεί να προσφέρει στον λαό της μια ευημερούσα, ανεξάρτητη και ελεύθερη έντιμη ζωή στο μέλλον με την υποστήριξη της Τουρκίας".

Ο ηγέτης του ψευδοκράτους σημείωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ και πως στην τελική δήλωση ζητήθηκε από την Τουρκία να κάνει υποχωρήσεις στο Κυπριακό.

Ταυτόχρονα, ο Τατάρ τόνισε ότι στην τελική δήλωση επιβλήθηκε στην τουρκική πλευρά να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους Έλληνες στο πλαίσιο των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και πρόσθεσε τα εξής: «Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση, αδικία και ανομία στη στάση της ΕΕ. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το χωνέψω αυτό.  "Θα γιορτάσουμε με ενθουσιασμό την 50ή επέτειο της επιχείρησης".

Υποδεικνύοντας προκλητικά  ότι η παρουσία των Τούρκων στρατιωτών στο νησί δεν έφερε ειρήνη μόνο στους Τούρκους αλλά και στους Ελληνοκύπριους, ο Τατάρ είπε τα εξής: «Είναι παράλογο να μιλάμε για την αποχώρηση των Τούρκων στρατιωτών από το νησί τη στιγμή που ξεκινάμε τα προγράμματα για τον εορτασμό της 50ης επετείου. Κανείς δεν θα πρέπει να περιμένει αντίστοιχες ομιλίες από εμάς. Θα γιορτάσουμε την 50ή επέτειο της επιχείρησης με μεγάλο ενθουσιασμό».