Quantcast

Το Πακιστάν απελευθέρωσε τον κρατούμενο Ινδό πιλότο του Mig-29 που καταρρίφθηκε

Την περασμένη Πέμπτη, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ιμράν Καν είχε ανακοινώσει ότι ο πιλότος που συνελήφθη μετά την κατάρριψη του ινδικού μαχητικού Mig-29, θα απελευθερωθεί σαν μια «χειρονομία ειρήνης».

Ο Ινδός χειριστής του μαχητικού Αμπχιναντάν Βαρθαμάν παραδόθηκε στην Ινδία, δύο ημέρες μετά την σύλληψή του από το Πακιστάν, μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του στην περιοχή του Κασμίρ.

Εκατοντάδες Ινδοί συγκεντρώθηκαν στο συνοριακό πέρασμα Attari-Wagah για να συναντήσουν τον πιλότο, που έγινε δεκτός σαν ήρωας.

?Το Πακιστάν ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι κατέρριψε δυο ινδικά πολεμικά αεροσκάφη τα οποία εισήλθαν στον εναέριο χώρο πάνω από το διαφιλονικούμενο Κασμίρ και συνέλαβε έναν Ινδό πιλότο.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μια ημέρα μετά τους βομβαρδισμούς ινδικών αεροσκαφών σε στρατόπεδο τρομοκρατών στην περιοχή που ελέγχεται από το Πακιστάν.

Οι σχέσεις μεταξύ των χωρών ήταν ήδη τεταμένες μετά την τρομοκρατική επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, κατά την οποία σκοτώθηκαν 45 Ινδοί παραστρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Η Ινδία, κατονόμασε ως υπεύθυνο για την επίθεση τον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζάις-ε-Μοχάμαντ που δρα στο Πακιστάν και κατηγόρησε το Ισλαμαμπάντ ότι καλύπτει τρομοκράτες. Το Πακιστάν από την πλευρά του διαψεύδει κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί εμπλοκής του στο περιστατικό.