Quantcast

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η δίκη Μπράνσον

Επαναλαμβάνεται σήμερα η δίκη του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον, στη δυτική επαρχία Αλιάγια της Σμύρνης, σύμφωνα με δικαστικές πηγές. 

Ο Μπράνσον μεταφέρθηκε από το σπίτι του, όπου παρέμενε σε κατ 'οίκον περιορισμό από τις 25 Ιουλίου, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της περιοχής. 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει από τις τουρκικές αρχές είναι η κατασκοπεία λόγω σχέσεων του με τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες καθώς και με το κίνημα Γκιουλέν, που η Άγκυρα κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Πάντως, σύμφωνα με αναλυτές τουρκικών μέσων, η απελευθέρωση του Μπράνσον θα εξομάλυνε σε ικανοποιητικό βαθμό τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας- ΗΠΑ, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη σημαντικά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών που παραμένουν άλυτα και που η Άγκυρα θεωρεί βασικά,  ιδίως η αμερικανική υποστήριξη που δόθηκε στους μαχητές της βόρειας Συρίας, οι οποίοι είναι παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ. 

«Αυτό που είναι λυπηρό είναι ότι η Ουάσιγκτον δεν αντιμετωπίζει το ίδιο την Τουρκία με το Ισραήλ, που είναι βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ» αναφέρουν αναλυτές και αναρωτιούνται «άραγε πώς θα αντιμετώπιζαν οι ΗΠΑ και ο Πρόεδρος Τραμπ εάν ο Μπράνσον είχε συλληφθεί στο Εβραϊκό κράτος».