Quantcast

Εφορία: Στήνεται «Κέντρο Εισπράξεων Αττικής» - Τα σχέδια για τους ελέγχους

Ανακοινώσεις Γ. Πιτσιλή για προοδευτικά ακατάσχετο λογαριασμό και πλήρως ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις ακινήτων. Πώς σχεδιάζεται το πλέγμα φορολογικών ελέγχων για τη φετινή χρονιά. Στοχευμένα τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια.

Tο δικό της Κέντρο Εισπράξεων θα αποκτήσει σύντομα η Αττική, εντείνοντας τον «πυρετό» των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη, ενώ παράλληλα έως το τέλος Μαρτίου, η ΑΑΔΕ υποστηρίζει πως θα έχει κάνει το δικό της «χρέος» μηδενίζοντας το κοντέρ των εκκρεμών επιστροφών φόρου προς τους φορολογούμενους.

Στα άμεσα σχέδια της Φορολογικής Διοίκησης, όπως αναλύθηκαν σήμερα από τον Διοικητή Γιώργο Πιτσιλή σε ειδική διημερίδα ενημέρωσης και κατευθύνσεων προς εφοριακούς και τελωνειακούς υπαλλήλους, είναι η καθιέρωση του συστήματος σταδιακής αποδέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών, το λεγόμενο σύστημα του «προοδευτικά ακατάσχετου λογαριασμού», το οποίο αν δεν υπάρξουν ανατροπές αναμένεται να ενεργοποιηθεί έως το τέλος Μαρτίου ενώ στα μεγάλα project του 2019 συγκαταλέγεται και η πλήρης ηλεκτρονικοποίηση της φορολογίας κεφαλαίου.

Περισσότερα στο Euro2day