Quantcast

Νέες απαιτήσεις των δανειστών για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Η κρίσιμη αλλαγή ημερομηνίας για την ισχύ του μέτρου της προστασίας που έχει στόχο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με ορόσημο το EwG της 25ης Μαρτίου. Τι συζητείται για τα κριτήρια ένταξης στο νέο νόμο.

Μία νέα σοβαρή ένσταση προβάλλουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, οι δανειστές όσον αφορά την πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Με βάση πηγές που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας, Βρυξελλών και Φρανκφούρτης οι δανειστές ζητούν στο νέο πλαίσιο να ενταχθούν δάνεια που ήταν σε καθυστέρηση έως 3 μήνες όχι την 31η Δεκεμβρίου 2018 όπως προτείνει το σχέδιο που απέστειλε η κυβέρνηση αλλά δύο μήνες νωρίτερα. Κι αυτό με το επιχείρημα ότι στις αρχές Νοεμβρίου άνοιξε δημόσια - από τοποθετήσεις κορυφαίων υπουργών - το θέμα της αντικατάστασης του νόμου Κατσέλη από ένα νέο πλαίσιο, γεγονός που οδήγησε το τελευταίο δίμηνο του 2018 ικανό αριθμό δανειοληπτών να σταματήσει την εξυπηρέτηση του δανείου προκειμένου να κάνει χρήση της νέας ρύθμισης.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα στο euro2day.gr