Quantcast

Νέες λίστες ελέγχου της Εφορίας με... point system - Πώς θα γίνεται η βαθμολόγηση

Τι ψάχνουν οι ελεγκτές μεγάλων επιχειρήσεων, φορολογουμένων μεγάλου πλούτου και των Δ.Ο.Υ. Πότε σημαίνει κόκκινος συναγερμός. Oι οδηγίες του Γιώργου Πιτσιλή για «διαρκείς επιτροπές» συνεχούς βαθμολόγησης κινδύνου.

Ειδικές διαρκείς επιτροπές στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και σε κάθε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Α' Τάξεως, πιάνουν από σήμερα δουλειά σε ένα νέο αντικείμενο: τη σύνταξη καταλόγων φορολογουμένων που θα πάρουν σειρά ελέγχου με βάση τους πόντους που θα συγκεντρώσουν στη διαδικασία αξιολόγησης όλων των πληροφοριακών δελτίων που έχουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες στη διάθεσή τους.

Η κλίμακα βαθμολόγησης εκτείνεται από το 0 έως το 3 , όπου το 3 μεταφράζεται σε «άμεση/ταχεία επέμβαση». Κάτι σαν «κόκκινος συναγερμός». Στα πληροφοριακά δελτία που έχουν στη διάθεσή τους οι ελεγκτικές υπηρεσίες αποτυπώνονται κυρίως καταγγελίες, αλλά και πρόσθετα στοιχεία που ανακύπτουν κατά τη διενέργεια ελέγχων.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, δίνει ρητές εντολές: όλα τα πληροφοριακά δελτία που βρίσκονται στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών και όσα θα προκύψουν στο μεσοδιάστημα έως τις 13 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν περάσει από τη διαδικασία του point system έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα στο Euro2day