Quantcast

Νόμος Κατσέλη: Το σχέδιο των Τραπεζών για το «κούρεμα» δανείων

Έτοιμες να συζητήσουν μερική διαγραφή απαιτήσεων (σ.σ. «κούρεμα») για τους δανειολήπτες, οι οποίοι θα πληρούν τα κριτήρια του υπό επεξεργασία μοντέλου κρατικής επιδότησης, που θα διαδεχθεί το νόμο Κατσέλη, δηλώνουν οι τράπεζες, εφόσον όμως η διαγραφή συσχετισθεί με το ύψος της εμπορικής αξίας του ενεχύρου και όχι με την αντικειμενική.

Την Πέμπτη, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, κάνοντας άτυπη ενημέρωση στους δημοσιογράφους για τον υπό επεξεργασία μηχανισμό κρατικής επιδότησης των δανειοληπτών με «κόκκινα» δάνεια, προσδιόρισε ως βάση συζήτησης την αντικειμενική αξία του ακινήτου.

Δηλαδή, όσοι δανειολήπτες με «κόκκινα» στεγαστικά θα πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να τύχουν κρατικής επιδότησης, θα μπορούν να αιτούνται τη ρύθμιση του δανείου τους, εφόσον το ανεξόφλητο κεφάλαιο ξεπερνά το ύψος της αντικειμενικής αξίας του ενεχύρου. Ωστόσο τα δεδομένα ανατράπηκαν την Παρασκευή με στέλεχος της κυβέρνησης να διευκρινίζει ότι εν τέλει το κριτήριο θα είναι η εμπορική αξία.

Περισσότερα στο euro2day.gr