Quantcast

Όλες οι αλλαγές στον ΦΠΑ και τα νέα παράδοξα

Σε ποια προϊόντα μειώνεται ο ΦΠΑ από Δευτέρα. 13% στην κέτσαπ... 24% στη μουστάρδα! Τι ισχύει για καφέ, παραδόσεις «πακέτο», ξενοδοχεία και εστίαση. Αγώνας δρόμου για τις επιχειρήσεις για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Το δρόμο για την εφαρμογή των ελαφρύνσεων στο μέτωπο του ΦΠΑ, όπως αυτές προκύπτουν από τις μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών σε χαμηλότερους από τους ισχύοντες μέχρι σήμερα συντελεστές, ανοίγει εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
 
Οι επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν στους καταναλωτές προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία «μετακομίζουν» σε χαμηλότερους συντελεστές έχουν μπροστά τους ένα Σαββατοκύριακο «κόλαση». Οι προσαρμογές έχουν εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ορίζει ο νόμος και ως συνήθως όταν υπάρχουν αλλαγές στον ΦΠΑ δεν λείπουν και τα …παράδοξα.
 
Το γάλα υπάγεται σε συντελεστή 13% αλλά το γάλα κακάο στο 24%. Με τον ίδιο συντελεστή 24% επιβαρύνονται γάλα σόγιας, καρύδας, φουντουκιού κ.α
 
Καφές , τσάι και μπαχαρικά στο ράφι μετακομίζουν στον μειωμένο συντελεστή 13%. Αν όμως πρόκειται για καφέ ή τσάι έτοιμο για κατανάλωση ακόμα και εάν διατίθεται στο ράφι του σούπερ ο συντελεστής παραμένει στο 24% όπως άλλωστε και ορισμένα βότανα μεταξύ των οποίων το ginseng και …η κάνναβη. Τα υπόλοιπα βότανα μετατάσσονται στον συντελεστή 13%.
 
Δείτε περισσότερα στο euro2day.gr