Quantcast

ΟΜΕΔ: Αυξήσεις στους μισθούς εργαζόμενων σε ταχυφαγεία

Απέρριψε για τρίτη φορά το επιχείρημα των εργοδοτών ότι δεν αποτελούν εργοδοτική οργάνωση. Περιθώριο εννέα εργάσιμων ημερών στον Σύνδεσμο Αλυσίδων Εστίασης να προσφύγει στην 5μελή επιτροπή ΟΜΕΔ. Πως διαμορφώνονται οι μισθοί διανομέων, μαγείρων, σερβιτόρων και ψηστών.

Μισθούς αντίστοιχους με αυτούς που αμείβονται οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό προβλέπει για τουλάχιστον 20.000 εργαζόμενους στα ταχυφαγεία διαιτητική απόφαση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Πρόκειται για την πρωτοβάθμια απόφαση του Οργανισμού που εκδόθηκε από την 3μελή Επιτροπή και η οποία απορρίπτει για τρίτη φορά το επιχείρημα των εργοδοτών, και συγκεκριμένα του Συνδέσμου Επωνύμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ), ότι δεν αποτελεί εργοδοτική οργάνωση και συνεπώς δεν μπορεί να υπογράφει κλαδική σύμβαση.

Στην πράξη ρυθμίζει ευνοϊκά το πλαίσιο για τους εργαζόμενους το διάστημα από 28/11/2018 έως 27/11/2019 και προβλέπει μισθούς από 655 ευρώ έως και 940 ευρώ, υιοθετώντας σε μεγάλο βαθμό τους όρους της κλαδικής σύμβασης του επισιτισμού. Παράλληλα, προβλέπει επιδόματα προϋπηρεσίας, γάμου, ανθυγιεινής εργασίας κ.α. ενώ εισάγει ειδικό προστατευτικό πλαίσιο για τους διανομείς.

Περισσότερα στο Εuro2day