Quantcast

ΣΔΟΕ: Δεύτερο αίτημα κατεπείγουσας έρευνας για τους πάγκους στο Πεδίον του Άρεως

Για τα καλά έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι καταγγελίες αναφορικά με το ιδιότυπο παζάρι που στηνόταν κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, εδώ και χρόνια, στο Πεδίον του Άρεως. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιθεωρητές της δίωξης οικονομικού εγκλήματος επέδωσαν και δεύτερο έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, και δη με τη μορφή κατεπείγοντος αυτή τη φορά, ζητώντας να αποσταλούν στο Σώμα όλες οι «σχετικές υπογραφείσες συμβάσεις που έχουν συναφθεί μεταξύ εμπόρων και Περιφέρειας». Μάλιστα διευρύνεται το χρονικό διάστημα της έρευνας «από το έτος 2018 έως σήμερα», συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή όχι μόνο την περίοδο θητείας του Γιώργου Πατούλη αλλά και της Ρένας Δούρου.

Είναι προφανές ότι το ΣΔΟΕ θα ελέγξει μία προς μία τις συμβάσεις καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες το Σωματείο που εκμεταλλευόταν το εορταστικό παζάρι «επινοικίαζε» τους χώρους, με ποσά που ξεκινούσαν από 1.200 ευρώ και έφθαναν τα 1.800 ευρώ την ημέρα, όταν καθένα από τα περίπου 200 περίπτερα κατέβαλλε ενοίκιο στην Περιφέρεια Αττικής μόλις 100 ευρώ ημερησίως. Θα εξεταστούν παράλληλα και τα φαινόμενα υπεκμισθώσεων, αφού φαίνεται πως στήνονταν ακόμη και πάγκοι που δεν διέθεταν άδεια. Από τη στιγμή που ανακύψουν ευθύνες, το σχετικό πόρισμα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη διερεύνηση και τυχόν ποινικών ευθυνών.

Θυμίζουμε ότι προ ημερών ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, είχε αναφερθεί σε «όργιο παραεμπορίου» που παρατηρούνταν στο Πεδίον του Άρεως, προσθέτοντας ότι θα παταχτεί με όλες τις σύννομες ενέργειες. Ξεκαθαρίζει δε, ότι «μπαίνει τέλος στις πρακτικές ασυδοσίας και αδιαφάνειας».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της Realnews (14/4) το οποίο είχε αποκαλύψει την έναρξη των επίσημων ελέγχων για παράνομες υπενοικιάσεις από τα εορταστικά παζάρια στο άλσος της Αθήνας.

Διαβάστε αναλυτικά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews