Quantcast

Το νέο τοπίο για εισφορές, όρια ηλικίας και συντάξεις - Αναμένονται οι αποφάσεις ΣτΕ

Οι νέες εισφορές κύριας ασφάλισης, επικούρησης και εφάπαξ για 1,5 εκατ. μη μισθωτούς. Τέλος εποχής για το ΕΚΑΣ. Τι ισχύει για την «προσωπική διαφορά» και ποιοι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις στις απολαβές. Εν αναμονή για το ΣτΕ.

Αυξήσεις των μεταβατικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αυξομειώσεις στις εισφορές 1,5 εκατ. μη μισθωτών, αλλά και αυξήσεις συντάξεων φέρνει για εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους το νέο έτος.

Οι αλλαγές προβλέπονται σε σειρά διατάξεων που έχουν ήδη ψηφιστεί από το 2015 και μετά, ισχύουν όμως για το 2019, έτος που τουλάχιστον ασφαλιστικά αναμένεται να... στιγματιστεί από τις επικείμενες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Αποφάσεις τόσο για τα αναδρομικά των περικοπών που έχουν ήδη κριθεί αντισυνταγματικές όσο και για μια σειρά από κομβικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, που αφορούν τον επανυπολογισμό των συντάξεων, το ύψος των εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και την ένταξη όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης στον ΕΦΚΑ.

Περισσότερα στο Euro2day