Quantcast

Ανασκευάζει ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Αρνείται πως προϋπήρχε συνεννόηση των κομμάτων για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο Νίκος Παππάς 

Μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η αρχική τοποθέτηση του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στο OPEN αρνήθηκε ότι προϋπήρχε συνεννόηση των κομμάτων για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Είναι ευχής έργον που έχει γίνει αυτή η συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ (για την πρόταση δυσπιστίας). Κατά την γνώμη μου έπρεπε να είχε ωριμάσει και πιο πριν. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από την ΝΔ να δαιμονοποιηθεί η προσπάθεια συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων. Οι προοδευτικές δυνάμεις βρέθηκαν μπροστά σε ένα αμείλικτο δίλημμα. Καμία από αυτές δεν είχε τους 50 βουλευτές για να ασκήσει το ύψιστο κοινοβουλευτικό μέσο πίεσης που είναι η πρόταση δυσπιστίας και έρχονταν από την κοινωνία ένα τεράστιο κύμα αξίωσης, διαφάνειας. Στο κείμενο που έχουμε συνυπογράψει 4 κοινοβουλευτικές ομάδες, δεν μιλάει μόνο για τα Τέμπη, μιλάει και για τη διαρροή στοιχείων εκλογέων»,  ανέφερε αρχικά ο κ. Παππάς. 

Και σημείωσε ότι «δεν υπήρξε προσυνεννόηση για το θέμα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας. Το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και προφανώς ζυμώσεων. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, μεμπτό και επιλήψιμο. Η ιδέα της πρότασης δυσπιστίας κυκλοφορούσε και πιο πριν. Είχε κάνει πρόταση και η Νέα Αριστερά με αφορμή το άρθρο 16. Άρα, δεν κατάλαβα προς τι η έκπληξη;».

Ο κ. Παππάς ανέφερε επίσης πως «σήμερα είναι η ημέρα που πρέπει να απολογηθεί η ΝΔ».

 

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε την Τετάρτη, μιλώντας στο Action 24, ότι υπήρχαν διεργασίες μεταξύ των κομμάτων για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας πριν το δημοσίευμα του "Βήματος".

Aπαντώντας στην ερώτηση γιατί τώρα η πρόταση δυσπιστίας και γιατί ταυτίζεται με το δημοσίευμα τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχει ξεσηκωθεί ένα κύμα το οποίο το σήκωσαν οι συγγενείς των θυμάτων. Έχουν μαζευτεί ένα εκατ. υπογραφές και δεν υπάρχει πολιτική εξουσία που θα μπορούσε να κωφεύσει απέναντι σε αυτό το κύμα αξίωσης για την αλήθεια».

«Ποιος σας είπε πως δεν υπήρχαν συζητήσεις χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά δεν γίνονται από ένα βράδυ σε πρωί», σημείωσε.

 Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στη υπόθεση Ασημακοπούλου, με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων και τόνισε πως από τότε υπήρξε η σκέψη της κλιμάκωσης των αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης, οπότε μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στα Τέμπη, κρίθηκε ως κατάλληλη η στιγμή να προβούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης της ΝΔ.