Quantcast

Απορρίφθηκε από 159 βουλευτές η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Κατά της πρότασης  δυσπιστίας ψήφισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς.

Με 159 «όχι» από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τον ανεξάρτητο Χάρη Κατσιβαρδά απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. 

Η συνεδρίαση κατέληξε να διεξαχθεί στη σκιά των παραιτήσεων των δύο μελών της κυβέρνησης και παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στο ζήτημα , εκτός Ολομελείας ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης μεταξύ των βουλευτών. 

Η τριήμερη διαδικασία έκλεισε με την ομιλία του πρωθυπουργού ο οποίος απευθύνθηκε πολλές φορές στους συγγενείς των θυμάτων και μιλώντας τους σε β' πληθυντικό επεχείρησε να τους πείσει ότι δεν υπάρχει καμία απόπειρα συγκάλυψης των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος. 

Ο κ. Μητσοτάκης με την ομιλία του έδειξε και την απόφασή του να κηρύξει τον πόλεμο σε οικονομικά συμφέροντα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα συγκυβερνήσει με παράκεντρα και φουσκωμένα πορτοφόλια. 

Απέρριψε ωστόσο το ενδεχόμενο νέας προανακριτικής. Υπερασπίστηκε με θέρμη το έργο του Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνάφεια της μη ολοκλήρωσης της 717 με το δυστύχημα.