Quantcast

Αρναούτογλου στον Realfm 97,8: Το ΠΑΣΟΚ είναι το πιο αδικημένο κόμμα σε παγκόσμιο επίπεδο

«Το ΠΑΣΟΚ είναι το πιο αδικημένο κόμμα σε παγκόσμιο επίπεδο» τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

Εξηγώντας γιατί είναι αδικημένο, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε χαρακτηριστικά τα εξής: «Ποιο κόμμα κρατάει τη ρετσινιά μιας χρεοκοπίας της χώρας, ενώ δεν φταίει το ίδιο; Η τρικλοποδιά της ΝΔ και ο τρόπος με τον οποίο μανιπουλάρισε τον πληθυσμό ότι το ΠΑΣΟΚ φταίει για την χρεοκοπία είναι επικός, μοναδικός σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ για τη χρεοκοπία, ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου. Θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ με όλα τα λάθη- ποιος δεν έχει κάνει λάθη- με νέους ανθρώπους και δυνατά μυαλά, να δούμε τι θα κάνει και αυτό. Πρέπει να αναιρεθεί αυτή η ρετσινιά και οι πολίτες να καταλάβουν ότι δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ για όσα τραγικά ζήσαμε όλοι μας τότε. Αν καταλάβουν αυτό οι πολίτες, θα πρέπει να δώσουν μια ευκαιρία στο κόμμα».

Ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι «η στροφή τον εθνικισμό και τον λαϊκισμό δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό της χώρας μας αλλά και στην Ευρώπη. Είναι τόσο πολύ θυμωμένος ο κόσμος που θέλει να εκφραστεί με κάποιον τρόπο. Θέλω να τονίσω σε αυτούς που θα ψηφίσουν ακραία κόμματα, αν καταφέρουν τέτοιες ακραίες φωνές να κυριαρχήσουν στη χώρα μας και στην Ευρώπη το έχουν γραμμένο στο μέτωπό τους ότι τους ψήφισαν αυτούς τους ανθρώπους; Αυτές οι ακραίες φωνές όταν γίνουν καθεστώς δεν γυρίζουν από πόρτα σε πόρτα να ρωτούν αν τους ψήφισαν για να δώσουν μια καλύτερη μεταχείριση. Όλοι μπαίνουμε στον ίδιο κουβά οπότε θα πρέπει να προσέξουν τι θα ψηφίσουν γιατί αν κυριαρχήσουν τέτοιες ακραίες φωνές δεν είναι αστεία τα πράγματα».

Σε ερώτηση για τους celebrities στα ευρωψηφοδέλτια, ο κ. Αρναούτογλου ανέφερε ότι «μου λένε πολλές φορές “Σάκη, είσαι σταρ”. Απαντώ “δεν είμαι ούτε σταρ, ούτε κριθάρ'”. Δεν έχω σχέση με celebrities. Εγώ ένα δελτίο καιρού κάνω. Το ότι μπήκα στα σπίτι και με δέχτηκε ο κόσμος είναι πολύ όμορφο. Όμως, και η τηλεόραση μπορεί να έχει και αντίθετο αποτέλεσμα».

Ο Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι «οι δημοσκοπήσεις και την προηγούμενη φορά μας έδιναν 4-5 μονάδες πιο κάτω και άλλαξαν τα πράγματα, οπότε γιατί να μην ξανασυμβεί το ίδιο; Και αφουγκράζομαι και από τον κόσμο ότι τα πράγματα είναι καλά».

Όσον αφορά στις πολιτικές προτεραιότητες ο Σάκης Αρναούτογλου συμπεριέλαβε το Πράσινο Σύμφωνο και την Κλιματική Αλλαγή, την ενέργεια και την ενεργειακή κρίση, την ανάκαμψη από την πανδημία, το Κράτος Δικαίου, τα κοινωνικά ζητήματα, τη Μετανάστευση, την Τεχνητή Νοημοσύνη».