Quantcast

Βενιζέλος για πολιτικές εξελίξεις: Φαινόμενο θεσμικής σήψης και έκπτωσης

Σε μία σκληρή δήλωση προχώρησε από τα Γιάννινα όπου βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε βαρύτατες εκφράσεις για να αναφερθεί στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για θεσμική σήψη, για εθνικό χρόνο που χάνει η χώρα και για ενδοκυβερνητικούς αποστάτες που αποτελούν το ανώτερο επίπεδο συνεργασίας.

Με γνωστή πλέον την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι στην Ελλάδα την κρίση την δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση με τους εκβιασμούς μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

«Αυτό το απίθανο κωμειδύλλιο μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου, το οποίο εξελίχθηκε μέρα με την ημέρα έφαγε τον εθνικό χρόνο, σπατάλησε δυνάμεις από την προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και της χώρας, κάτι που πρέπει να είναι πρώτιστη προτεραιότητα όλων μας. Κι όλα αυτά για να μείνουν λίγο ακόμη στην εξουσία», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Συνεχίζοντας σχολίασε πως «βλέπουμε πόσο δύσκολη ήταν η αποχώρηση του κ. Καμμένου από το Υπουργείο Άμυνας. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πλέον ΑΝΕΛ τους οποίους εκφράζει. Έχουν απαχθεί οι βουλευτές του κ. Καμμένου, έχουν γίνει ενδοκυβερνητικοί αποστάτες. Η αποστασία είναι το ανώτερο επίπεδο συνεργασίας. ΟΙ ΑΝΕΛ έχουν γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκβιασμός είναι απόλυτος. Ο κ. Καμμένος δεν θα έχει κόμμα, δεν θα έχει βουλευτές».

Ερωτηθείς ο κ. Βενιζέλος για την ανάγκη προσφυγής στις κάλπες είπε ότι οι εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και καιρό αλλά προέβλεψε διάφορα τεχνάσματα για να αποφευχθούν.

Πρόκειται για μία φαινόμενο θεσμικής σήψης και έκπτωσης και για χρόνο που χάνει η χώρα, κατέληξε,