Quantcast

Βόμβα στο Κολωνάκι: «Ηθελαν νεκρούς» - Τραυματίες αστυνομικός και ο νεωκόρος του Αγ. Διονυσίου

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας, από το οποίο ως εκ θαύματος δεν υπήρξε θύμα, αφού δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί, μέσα στο οποίο βρισκόταν ρολόι και άγνωστης προέλευσης υγρό, μαζί με υλικό πυρίτιδας.

Το κουτί ήταν μπροστά στην κεντρική είσοδο του Αγίου Διονυσίου, στο Κολωνάκι και όταν ο νεωκόρος άνοιξε την εκκλησία στις 7, το μετέφερε στην πλαϊνή, αφού στις 7:30 θα άρχιζε η λειτουργία, όπως δήλωσε ένας εκ των ιερών στο Καλημέρα Ελλάδα.

Ο νεωκόρος ενημέρωσε την Αστυνομία και περιπολικό από τα Εξάρχεια έσπευσε στο σημείο.

Αστυνομικός που πήγε να ελέγξει το κουτί τραυματίστηκε από την έκρηξη, ευτυχώς ελαφρά στο πρόσωπο και τα χέρια και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ ο νεωκόρος που υπέστη εκδορές στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στον Ευαγγελισμό και λίγο αργότερα πήρε εξιτήριο.

έκρηξη - Κολωνάκι - πυροτεχνουργοί

Αυτόπτης μάρτυρας, που βρισκόταν στο καφέ δίπλα στην εκκλησία, δήλωσε πως η έκρηξη ήταν μεγάλη, αλλά όχι και πολύ ισχυρή, είχε ωστόσο μεγάλη λάμψη.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία και εντύπωση είναι το γεγονός ότι, της έκρηξης δεν προηγήθηκε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά.

Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που εκκλησία γίνεται στόχος τρομοκρατών.

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΑΓ .ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, ο Σ.Κρικέτος, δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ότι, το γεγονός πως δεν υπήρξε προειδοποίηση δείχνει πως «ήθελαν νεκρό».

 

«Η Αθήνα είναι και πρέπει να παραμείνει μια ασφαλής πόλη. Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους θυλάκους πολιτικής βίας, που εξακολουθούν να αμαυρώνουν την εικόνα της πρωτεύουσας και να πλήττουν το θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Όσο οι δράστες και οι ηθικοί αυτουργοί τρομοκρατικών επιθέσεων παραμένουν ασύλληπτοι και δεν λογοδοτούν στη δικαιοσύνη, τόσο οι λίγοι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες εκφοβισμού των πολλών. Την αμέριστη συμπαράστασή μου στους δυο τραυματίες, στους οποίους εύχομαι ταχεία ανάρρωση», συμπλήρωσε.

Γ. Καμίνης - tweet - έκρηξη - Κολωνάκι

Γ. Καμίνης - tweet - έκρηξη - Κολωνάκι

Έκτακτη σύσκεψη της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΚΡΗΞΗ - ΚΟΛΩΝΑΚΙ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΑΓ .ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Εκτάκτως συνεδριάζει το αρχηγείο της Αστυνομίας, υπό την Κατερίνα Παπακώστα – καθώς η Όλγα Γεροβασίλη βρίσκεται εκτός Αθηνών – μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν ο αρχηγός και επιτελικοί αρχηγοί.

Το χτύπημα έχει προκαλέσει προβληματισμό στην Αστυνομία, αφενός γιατί δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αφετέρου λόγω του στόχου που επελέγη, αφού η έκρηξη έγινε λίγο προτού ξεκινήσει η λειτουργία στην εκκλησία.

Επιπλέον προβληματισμός υπάρχει και για το περιεχόμενο του μηχανισμού.

Κικίλιας: Μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος που οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χειρίζονται τα θέματα τρομοκρατίας

Την έντονη ανησυχία του για το τρομοκρατικό χτύπημα στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος και μετέβη άμεσα στην περιοχή. Ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ, σε δήλωσή του, τόνισε πως πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η υγεία του αστυνομικού, τον οποίο, όπως είπε, θα επισκεπτόταν αμέσως μετά στο νοσοκομείο.

«Δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως, ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας, της ωμής τρομοκρατικής βίας πρέπει να σταματήσει. Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως ότι το συγκεκριμένο χτύπημα έγινε σήμερα, χωρίς καν προειδοποιητικό τηλεφώνημα και δείχνει την τροπή που παίρνουν τα θέματα της τάξης και της ασφάλειας στην Αθήνα και στη χώρα μας. Θέλω να πω ότι όλοι αυτοί, οι οποίοι με τη ρητορική του μίσους στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή βία, στην τυφλή τρομοκρατική βία, κάνουν μεγάλο κακό στη χώρα και θα πρέπει να το ξανασκεφτούν πολύ προσεκτικά. Ως Νέα Δημοκρατία μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χειρίζεται τα θέματα τάξης και ασφάλειας» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της εκκλησίας με στόχο τον κόσμο που θα πήγαινε στη λειτουργία, ο κ. Κικίλιας είπε πως πάγια θέση του, ως πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι να μη σχολιάζει τις παραμέτρους του οποιουδήποτε χτυπήματος και περιστατικού, πριν ολοκληρωθεί η έρευνα.

«Πρέπει, όμως, να τονίσω για μία ακόμη φορά ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θέλει να ζει σε μία χώρα ασφαλή, όπου οι πόλεις μας, οι γειτονιές μας να μπορούν να λειτουργήσουν ειρηνικά, όπου οι πολίτες να μπορούν να κινηθούν χωρίς να φοβούνται. Η ελευθερία είναι βασικό κομμάτι της Δημοκρατίας. Και κανείς δε μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος αν δεν είναι ασφαλής Για μία ακόμη φορά, κάνω έκκληση σε όλους αυτούς οι οποίοι επενδύουν στη ρητορική του μίσους για μικροπολιτικά οφέλη να το ξανασκεφτούν» δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ