Quantcast

Νόμιμο το δάνειο της Attika Bank στον Πολάκη, έδειξε έλεγχος της ΤτΕ - Βολές του Αναπλ. υπουργό Υγείας στον Στουρνάρα

Σε έκτακτη συνάντηση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το δάνειο προς τον Παύλο Πολάκη και όσα με παρεμφερείς όρους και κριτήρια χορηγούνται από την Attica Bank, κλήθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα ο επικεφαλής της Τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attika Bank έδωσε τις εξηγήσεις που αποδεικνύουν ότι το δάνειο στον Παύλο Πολάκη είναι σύμφωνα μ τους κανονισμούς της τράπεζας.

Νωρίτερα και σε ανακοίνωσή της η Διοίκησης της Attica Bank, έκανε λόγο για στοχοποιημένα δημοσιεύματα , επισημαίνοντας ότι το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ δόθηκε νόμιμα και με την τήρηση όλων των κριτηρίων που ισχύουν στην τράπεζα για την χορήγηση δανείου σε οποιονδήποτε πελάτη της τράπεζας.

Απο την πλευρά τους και οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι η διαδικασία πάτησε πάνω στον Κανονισμό Πιστοδοτήσεων, αν και παραδέχονται ότι το γεγονός πως πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο, έπαιξε ρόλο στην έγκριση της χρηματοδότησης, ως πρόσθετη... "εγγύηση". Κατά την άποψη τους, η υψηλή εμπορική αξία του ακινήτου έχει βαρύνουσα σημασία για την έγκριση.

Από την ΤτΕ λένε ότι αυτό ακριβώς θα εξεταστεί, δηλαδή η εφαρμογή του Κανονισμού Πιστοδοτήσεων, ενώ απάντηση πρέπει να δοθεί και στο εύλογο ερώτημα "γιατί ο Παύλος Πολάκης πήρε καταναλωτικό δάνειο και όχι στεγαστικό, που έχει χαμηλότερο επιτόκιο;".

Σημειώνεται ότι η έγκριση των δανείων δίνεται κεντρικά από Επιτροπή και όχι από τα υποκαταστήματα.

Η αντίδραση Πολάκη

Την ανακοίνωση της Αttica Bank σχετικά με το δάνειο που έλαβε αναδημοσιεύει στον λογαριασμό του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης , κάνοντας λόγο για λάσπη και αλχημείες αναφορικά με όσα γράφονται για τα εισοδήματά του.

Στη συνέχεια, με νέα ανάρτησή του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιτέθηκε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, γράφοντας:

"Βρε καλώς τον αρχιτραπεζίτη !!!!

Έτσι σε θέλω ευαίσθητο και με γρήγορα αντανακλαστικά να είσαι ο φύλακας Άγγελος του τραπεζικού συστήματος .!!!

Όπως ακριβώς έκανες και στα δάνεια του Κήρυκα Χανίων ,στα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στα δάνεια του Πρώτου ΦΛΕΜΑΤΟΣ ......(μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια όλα αυτά)!!

Έχεις άγχος ....ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ....

Υγ έβγαλε η Τράπεζα Αττικής απάντηση για το δικό μου!Δεν σε ενημέρωσε ο τοποτηρητής σου εκεί ο Διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κος Πανταλάκης που είναι και υπόδικος για αυτά που έκανε στην Αγροτική τράπεζα; ;;;;"

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Πολάκη

Την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για την υπόθεση με το δάνειο από την Attica Bank.

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου

«Η Ν.Δ. και τα Μέσα που τη λιβανίζουν στοχοποιούν τον Παύλο Πολάκη, επειδή πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του.

Αν έπαιρνε μίζες ή, αντί να βάλει υποθήκη την οικία του, κάποιος επιχειρηματίας του χάριζε το σπίτι στο οποίο διαμένει, η κ. Σπυράκη, η οποία στο τελευταίο πόθεν έσχες έχει δηλώσει υπόλοιπο δανείων 713.000 ευρώ, ίσως να μην είχε πρόβλημα.

Ο κ. Πολάκης, ούτε μίζες πήρε, ούτε καμία offshore έδωσε 800.000 ευρώ στην εταιρία της συζύγου του, όπως στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη, ούτε πήρε θαλασσοδάνειο για τον Κήρυκα Χανίων και έκανε σκανδαλώδη ρύθμιση, αφού για 11 χρόνια δεν είχε αποπληρώσει ούτε ένα ευρώ, όπως έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Η ΝΔ οφείλει να συμβιβαστεί επιτέλους με την πραγματικότητα, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.»

Στη Βουλή φέρνει το δάνειο Πολάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το δάνειο που έλαβε ο Παύλος Πολάκης ζητώντας εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό για τις τράπεζες Γιάννη Δραγασάκη.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει ότι οι όροι δανειοδότησης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από τράπεζα που ελέγχεται πλήρως από την κυβέρνηση προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και ζητά να διαβιβαστούν στο κοινοβούλιο όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Παρέμβαση Ντράγκι για τα δάνεια της «Σύριζα Bank» ζητά η Καϊλή

Να παρέμβει για τα δάνεια της “Σύριζα Bank” σε μέλη της κυβέρνησης, αλλά και φίλους, με ευνοϊκούς όρους ή ανύπαρκτες εξασφαλίσεις, αγνοώντας τους κανόνες της τραπεζικής πρακτικής, ζητά η Εύα Καϊλή από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.