Quantcast

Επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Σλοβενίας στην Ελλάδα

 Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα αύριο Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σλοβενίας κ. Μπόρουτ Πάχορ, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, αύριο στις 10:00 το πρωί ο Πρόεδρος της Σλοβενίας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και εν συνεχεία θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 10:10 ώρα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη Τελετή Υποδοχής και στις 10:20 η κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Στις 11:00 θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 12:00 ο κ. Μπόρουτ Πάχορ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας επίσκεψης του Σλοβένου Προέδρου στην Ελλάδα θα κλείσει με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Έλληνας ομόλογός του Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τετάρτη ο Σλοβένος Πρόεδρος θα μεταβεί στο Ναύπλιο, όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτριο Κωστούρο και ακολούθως θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας της Σλοβενίας, έναντι Αγ. Σπυρίδωνα.