Quantcast

Επιθέσεις σε βουλευτές για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Φραστική επίθεση δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης από μία γυναίκα, σε εκδήλωση όπου παρευρέθηκε τη Δευτέρα. Στόχος αγνώστων έγινε και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και ο βουλευτής ήταν στο βήμα, μια γυναίκα σηκώθηκε όρθια και φώναξε συνθήματα υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

«Η Μακεδονία είναι ελληνική. Ξεπουλήσατε την Μακεδονία» φώναξε και έβγαλε από την τσάντα της μια ελληνική σημαία την οποία ξεδίπλωσε και σήκωσε.

Στη συνέχεια, και αφού την αποδοκίμασαν οι παριστάμενοι αποχώρησε από την αίθουσα.

Από την πλευρά του, όπως αναφέρει το grtimes.gr, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Μηταφίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην εκδήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο σκοπός της εκδήλωσης είναι διαφορετικός από εκείνον για τον οποίο η συγκεκριμένη κυρία φώναζε συνθήματα και αναφέρθηκε στην πρόσφατη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος εντός του ΑΠΘ.

 
 

Στόχος αγνώστων έγινε και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μία ομάδα αγνώστων το πρωί της Δευτέρας πέταξε τρικάκια στα οποία απεικονίζεται ο βουλευτής και τα οποία γράφουν «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί, η Μακεδονία είναι Ελληνική», ενώ πάνω στην φωτογραφία του βουλευτή αναγράφεται η λέξη «ΠΡΟΔΟΤΗΣ».

Ο ίδιος έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook: «Στην Πρέβεζα σήμερα κάποιοι θρασύδειλοι φασίστες πέταξαν τα παρακάτω τρικάκια και κρέμασαν το παρακάτω πανό στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα. Δεν φοβάμαι κανέναν και καμία. Όσες αφίσες και να μου στείλετε στα Social Media με στόχους σκοποβολής στο κεφάλι μου, όσες απειλές και να μου στείλετε, ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΑΜΑΙ. Έπραξα πατριωτικά ακολουθώντας την εθνική γραμμή της χώρας».

Κώστας Μπάρκας - facebook