Quantcast

Γεροβασίλη: Ήθελαν να εισβάλουν στη Βουλή - Η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα

Eκτενή αναφορά στα γεγονότα που σημάδεψαν το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό έκανε χθες από τα Γιάννινα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Η υπουργός καυτηρίασε την στάση της Νέας Δημοκρατίας και άλλων πολιτικών δυνάμεων, τονίζοντας ότι μέσα από την ρητορική αυτή βρήκαν χώρο δράσης στοιχεία της ακροδεξιάς. 

Υπογράμμισε ότι οι ομάδες που συνεπλάκησαν με την αστυνομία ήθελαν να μπούνε μέσα στην Βουλή. «Ήθελαν να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο. Αυτοί είπαν ότι τη Μακεδονία την πουλά η Δημοκρατία και ήθελαν να πλήξουν την δημοκρατία μπαίνοντας στην Βουλή», επεσήμανε η κ. Γεροβασίλη.

Ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, λύση σύμφωνη με την εθνική γραμμή της χώρας ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι παραπληροφορεί την κοινή γνώμη ακόμη και μετά την ρηματική ανακοίνωση για την γλώσσα και την ιθαγένεια.

«Αντί υπεύθυνης στάσης βλέπουμε απαράδεκτη μικροπολιτική εκμετάλλευση. Δεν ειπώθηκε ούτε μία λέξη καταδίκης για όσα συνέβησαν ούτε για τις απειλές που δέχθηκαν βουλευτές», υπογράμμισε η υπουργός.