Quantcast

Κόντρα για το αφορολόγητο - ΝΔ: Θα προσπαθήσουμε να το μειώσουμε - Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί για περικοπή

Κόντρα μεταξύ ΝΔ και Μαξίμου έχει ξεσπάσει με αφορμή την μείωση του αφορολόγητου και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση που έκανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ζαχαράκη: Η ΝΔ θα διαπραγματευθεί για να μην μειωθεί

Η ΝΔ θα καταβάλει ως κυβέρνηση κάθε δυνατή προσπάθεια και θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας για να μην μειωθεί το αφορολόγητο, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός είπε «ωμά ψέματα» στη συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, όταν δήλωσε ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο. Όπως είπε η κ. Ζαχαράκη, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπέγραψε την ομόφωνη απόφαση του τελευταίου Eurogroup, η οποία καλωσορίζει τη δέσμευση των ελληνικών Αρχών να μειωθεί το αφορολόγητο.

Μαξίμου: Το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί

«Ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος. Το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί όσο κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και σχολιάζει:

«Η ΝΔ, προσπαθεί με τα μισόλογα της κας Ζαχαράκη να κρύψει ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί στη ΔΕΘ για περικοπή του αφορολογήτου και των συντάξεων, περικοπές τις οποίες είχε ενσωματώσει στο πρόγραμμά της. Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να υπερψηφίσει την κατάργηση της μείωσης στο αφορολόγητο, όπως έκανε και με τις συντάξεις, αφού δεν έπιασαν τα παρακάλια του στους Θεσμούς».