Quantcast

Τσίπρας: Το Μετρό Θεσσαλονίκης παύει να είναι λόγια

«Το Μετρό Θεσσαλονίκης παύει να είναι λόγια. Είμαστε περήφανοι που ολοκληρώθηκαν οι σταθμοί του και μέσα στο 2019 ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία. Μια σημαντική υποδομή παραδίδεται σταδιακά και βάζει στις ράγες τη νέα λαμπρή ιστορίας της Θεσσαλονίκης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης στον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «το Μετρό Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται σε χρόνο συντομότερο από όσο κανείς θα μπορούσε να φανταστεί, σε σχέση με τη πορεία των εργασιών όταν αναλάβαμε, σε σχέση με την απίστευτη χρονοτριβή και κωλυσιεργία όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι να αναλάβουμε», ενώ σημείωσε πως «κατορθώσαμε να ολοκληρωθεί το έργο και ταυτόχρονα να αναδείξουμε, να προστατεύσουμε, να σεβαστούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Σπάσαμε τα ψευτοδιλήμματα της συντήρησης και των συμφερόντων. Το ψευτοδίλημμά που έλεγε ή αρχαία ή Μετρό, το μετατρέψαμε και σε αρχαία και σε Μετρό».

Από τον σταθμό του μετρό στο Συντριβάνι, ο πρωθυπουργός είπε ότι «όχι στο τέλος του 2020, αλλά τον Φλεβάρη του 2020 οι πολίτες θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση ενός εργαλείου που το έχουν ανάγκη».

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε ότι «υλοποιούμε υποδομές που δίνουν τα όπλα στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρεια Ελλάδα να γίνει το οικονομικό, παραγωγικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο των Βαλκανίων».

Επίσης ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται το έργο της διπλής ηλεκτροδοτούμενης σιδηροδρομικής σύνδεσης Αθήνας – Θεσσαλονίκης καθώς και η αντίστοιχη Θεσσαλονίκης-Ιδωμένης».

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: