Quantcast

Μητρετώδης - Κούκλατζης: Η φωτογραφία μέσα από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος - Οι πρώτες εικόνες από την απελευθέρωσή τους

«Επιτέλους ελεύθεροι, στο δρόμο για την πατρίδα! Μεγάλη χαρά, μεγάλη επιτυχία. Αποτέλεσμα συστηματικής διπλωματικής προσπάθειας και κινητοποίησης της πολιτείας, των πολιτικών δυνάμεων, με τις ευχές όλων των Ελλήνων. Νέες προοπτικές για ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή» γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Κατρούγκαλος.

Μάλιστα, ο κ. Κατρούγκαλος συνοδεύει την ανάρτησή του και με μια φωτογραφία με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μέσα στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το οποίο μετέβη στην Αδριανούπολη με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους δύο στρατιωτικούς λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο από την Αδριανούπολη για την πατρίδα, είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Οι πρώτες εικόνες από την απελευθέρωσή τους

Νωρίτερα, τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν τις πρώτες εικόνες από την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης μετά την απελευθέρωσή τους οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στο αεροδρόμιο του Τσορλού.