Quantcast

Νίκος Παππάς στον Realfm 97,8: 500.000 ΑΦΜ έχουν 4,5 δισ. ευρώ εισοδήματα – Τι είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Η Ελλάδα επίμονα είναι στην πρώτη, δεύτερη θέση εδώ και δύο χρόνια ως προς την ακρίβεια και αυτό είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη» τόνισε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο Νίκος Παππάς.

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «το 2022 και το 2023 είχαμε υπερπλεονάσματα 4 δισ. ευρώ. Τα χθεσινά αποτελέσματα για τον πληθωρισμό τροφίμων δείχνουν ότι στην Κύπρο είναι 1,2% που μηδένισε τον ΦΠΑ και στην Πορτογαλία 0,33%. Στη χώρα μας είναι στο 5,33%».

Ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου για την ακρίβεια με διατίμηση κερδών σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα και μείωση των έμμεσων φόρων. Δεν είναι λύσεις που δεν έχουν εφαρμοστεί αλλού, είναι λύσεις που λειτουργούν αλλά η κυβέρνηση τις αρνείται. Βεβαίως πρέπει και να λειτουργήσουν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Δεν είναι λύσεις τρελές και μαγικές. Είναι μία ακατανόητη επιμονή από την άλλη πλευρά να τις αρνείται και αυτό έχει αρνητικά αποτελέσματα».

«Οι παραλογισμοί που παραθέτει ο κ. Μητσοτάκης για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και έχει παραδεχτεί ότι υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και η ευελιξία να γίνουν οι μειώσεις φόρων. Κρύβει ο κ. Μητσοτάκης ότι μιλάμε και για αυξημένο φορολογικό συντελεστή 2-3% σε εισοδήματα πάνω από 200.000 ευρώ» πρόσθεσε ο κ. Παππάς και διευκρίνισε:

«Υπάρχουν κάποιες πηγές εισοδήματος που υποφορολογούνται και παραβιάζεται το Σύνταγμα που λέει ότι οι Έλληνες πρέπει να συμβάλουν με τις δυνατότητές τους. Κρύβουν ότι 500.000 ΑΦΜ έχουν 4,5 δισ. ευρώ εισοδήματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μόνο για τον ΦΠΑ κοστίζει 2 δισ. ευρώ επιβεβαιώνει ότι είναι εφικτή η υλοποίηση. Γιατί το 2022 και το 2023 είχαμε υπερπλεόνασμα 4 δισ. ευρώ. Ας καλέσει τον υπουργό Οικονομικών να μην αποφεύγει το κοινοβουλευτικό έλεγχο και να έρθει να καταθέσει το πλήρες Μεσοπρόθεσμο που υπέβαλε στην Κομισιόν και να πουν τις εκτιμήσεις για το 2026 και 2027. Κρύβουν τη φορολογία για το 2023, έρχονται νέα ότι η ΑΑΔΕ δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα των λογιστών για τον προσδιορισμό της φορολογίας και τα συστήματα αργούν. Θέλουν να το κρύψουν πριν από την κάλπη όπως και την πολιτική τους για το 2026-2027».

Σχετικά με την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία και τη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «δεν υπήρχε το επιθυμητό αποτέλεσμα στη συνάντηση. Διάλογος πάντα πρέπει να γίνεται και δεν πρέπει η χώρα μας σε κάποια φάση να χρεωθεί τη μη διεξαγωγή διαλόγου εκτός κι αν προκαλείται με ακραίο τρόπο. Δυστυχώς η Τουρκία είναι μία δύναμη αναθεωρητική και επιθετική και έχει μία στρατηγική ρητά διατυπωμένη εντός και εκτός η οποία είναι η Γαλάζια Πατρίδα που για να τελεσφορήσει πρέπει να περάσει μέσα από συγκρούσεις. Υπάρχουν 1.000 λόγοι για επιστροφή στην ενεργητική πολιτική επί Τσίπρα και Κοτζιά».

Όσον αφορά στην Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Παππάς τόνισε: « Η νέα Πρόεδρος κάτι άλλο είπε με το στόμα της και κάτι άλλο υπέγραψε στο πρωτόκολλο διορισμού της. Η χώρα μας πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να υπογράψει τα μνημόνια και να κρατήσει αυτό που είναι και το θεμέλιο της Συμφωνίας, τον τελικό λόγο για την υποδοχή ή όχι της χώρας στην Ε.Ε. Πέντε χρόνια τι περιμένουμε; Να κάνει λάθος η άλλη πλευρά; Φωνάζουμε για την κύρωση εδώ και πέντε χρόνια και παίζουν καθυστέρηση. Νίκησαν οι εθνικιστές που ασκούν μια πολιτική πατριδοκαπηλίας, ανάλογη με αυτή που άσκησε και ο κ. Μητσοτάκης. Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να ζητήσει μια δημόσια συγγνώμη από Τσίπρα και Κοτζιά για τα τερατώδη ψέματα που έχει πει δημοσίως γύρω από τη Συμφωνία.