Quantcast

Ολονύχτιο dj-set στη Μαλακάσα

Στις 15 Ιουνίου, μετά το πολυαναμενόμενο υβριδικό έργο “Respublika” που θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης Λούκας Τβαρκόβσκι για τρεις μέρες στο “Terra Vibe Park”, δυο  κορυφαία ονόματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής ανεβαίνουν στα decks.

«Χορέψτε μαζί μας ενάντια στους καιρούς που ζούμε». Με αυτή τη φράση ο Πολωνός σκηνοθέτης Λούκας Τβαρκόβσκι (“Rohtko”), μας καλεί να γίνουμε μέρος του “Respublika”, του υβριδικού έργου που παρουσιάζει από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου στο “Terra Vibe Park” στη Μαλακάσα. Η παράσταση-κατάσταση που έρχεται να ανατρέψει αυτό που θεωρούσαμε μέχρι σήμερα κανόνα στην κοινωνία, στην οικονομία, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στις ανθρώπινες σχέσεις,  ολοκληρώνεται με ένα ολονύχτιο dj set στα χωράφια της Μαλακάσας.

Μετά το τέλος της παράστασης, λοιπόν, στις 2 μετά τα μεσάνυχτα,  δύο κορυφαία ονόματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής ανεβαίνουν στα decks: o Βρετανοκαναδός σούπερ σταρ της τέκνο, Ρίτσι Χότιν, και η Παλαιστίνια dj-φαινόμενο Σάμα Αμπντουλχαντί μας υπόσχονται μια ρέιβ εμπειρία από την οποία θα βγούμε όλες και όλοι διαφορετικοί και λίγο περισσότερο ελεύθεροι.

Γνωστός και ως Plastikman, ο Ρίτσι Χότιν είναι μια ιδιαίτερα επιδραστική φυσιογνωμία στον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής. Με πολυετή και συνεπή πορεία στη μουσική σκηνή, έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση του κοινού και της καλλιτεχνικής κοινότητας. Συνδυάζοντας αβίαστα τέκνο και μινιμαλιστικούς ήχους, ο Χότιν δημιουργεί μοναδικά ηχοτοπία που μας μεταφέρουν στη σκοτεινή και, ενίοτε, μυστηριακή πλευρά της ηλεκτρονικής μουσικής. Μετά τις συνεργασίες του με πολιτιστικούς οργανισμούς, όπως το Guggenheim στη Νέα Υόρκη, το Grand Palais και το Centre Pompidou στο Παρίσι και τους Raf Simons, Sir Anish Kapoor, Bertrand Bonello, μεταξύ άλλων, έρχεται στην Αθήνα για λογαριασμό της Στέγης για να πλαισιώσει το μοναδικό θέαμα που θα μας προσφέρει το “Respublika”.

Μαζί του, η Σάμα Αμπντουλχαντί, η οποία έγινε γνωστή και αγαπήθηκε από το διεθνές κοινό της techno μετά την εμφάνισή της στη διαδικτυακή πλατφόρμα “Boiler Room” τo 2018. Mε πλούσιο ήχο και ευρύ φάσμα διαθέσεων ή, όπως λέει η ίδια, «βερολινέζικη τέκνο, που όμως την αντιλαμβάνομαι με λιβανέζικο τρόπο», η Αμπντουλχαντί έχει ως στόχο να βάλει την Παλαιστίνη στον μουσικό χάρτη και, μέσω αυτού, να συνεισφέρει στην έκκληση για διεθνή αλληλεγγύη, καθώς και σε μια νέα, σφαιρική κατανόηση της Μέσης Ανατολής.

Με αυτά τα δύο κορυφαία ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής, θα ολοκληρωθεί το ρέιβ τριήμερο  “Respublika”, που αναμένεται να γράψει ιστορία.

Η προπώληση για το dj-set έχει ξεκινήσει.

Περισσότερες πληροφορίες:  www.onassis.org/el/whats-on/respublika/respublika-rave-goes-on-with-

richie-hawtin-and-sama-abdulhadi και www.onassis.org/el/whats-on/respublika